//

Újabb két villamos viseli Szeged testvérvárosainak nevét + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Immár hagyomány, hogy Szeged Napja alkalmából Szeged testvérvárosairól neveznek el villamosokat, amennyiben a testvérvárosi kapcsolat kerek évfordulójához érkezett. Idén a finn Turku és a montenegrói Kotor lett keresztanyja két áramszedősnek.

Idén harmadik alkalommal kereszteltek villamosokat Szegeden, 2009-ben a kárpátaljai Rahó és a francia Nizza, tavaly a németországi Darmstadt és az amerikai Toledo írta be magát a szegedi tömegközlekedés történetébe villamosnévként is, emlékeztetve a a testvérvárosi kapcsolatra. Ezúttal a montenegrói Kotorral 10, valamint a finnországi Turkuval 40 éve fennálló testvérvárosi kapcsolatnak állítva emléket kereszteltek el két szerelvényt az SZKT Pulz utcai villamosremízben. Az esemény külön érdekessége volt, hogy a finn és a montenegrói delegáció – a sajtó képviselőivel egyetemben – nosztalgiavillamoson is utazott a keresztelőre, melyen Solymos László alpolgármester és az SZKT igazgatója, Tóth István Tibor mondott köszöntő beszédet. Utóbbi elmondta, német mintára vezették be hagyományteremtő célzattal a névadást három évvel ezelőtt, s az utazóközönség visszajelzései is igazolják a szokás létjogosultságát, ezzel is közelebb hozva egymáshoz az utazóközönséget és a tömegközlekedési vállalatot.

no images were found

Előző sztori

Skaliczki László marad, Buday Dániel és Velky Mihály érkezik, öten távoznak

Következő sztori

Kajak-kenu válogató – Döntőben az esélyesek