Bulvár

Több ezer cigarettát akart becsempészni

Több ezer cigarettát akart becsempészni

2011. május 26., csütörtök
Több ezer cigarettát akart becsempészni

Több, mint 400 doboz cigaretta rejtőzött abban a személygépkocsiban, amelynek sofőrje a napokban jelentkezett belépésre a Röszkei Autópálya határátkelőhelyen - közölte Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő.

A gépkocsi vezetője, egy szerbiai állampolgárságú férfi a határátkelőhelyre érve ideges viselkedésével hívta fel magára a határrendészek figyelmét. A másodlagos ellenőrzés során az is gyanússá vált, hogy a jármű kerekein friss szerelési nyomok voltak láthatók. Éppen ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak ezt jelezve szigorított vámvizsgálatot kértek, melynek során a gyanú beigazolódott: a gépkocsiban a vám- és pénzügyőrök összesen 427 doboz, szerbiai zárjeggyel ellátott cigarettát találtak. Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a több százezer forint értékű dohányterméket lefoglalta, valamint jövedéki igazgatási eljárás keretében közel 400 000 forint bírságot szabott ki. A pénzügyi nyomozók a szerbiai férfi ellen csempészet bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.