Tíz nap múlva borünnep kezdődik Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A magyar borászok hamarosan Szegedre költöznek. Épülnek már a faházak a borfesztiválnak otthont adó Széchenyi téren és három nap múlva az Árpád téren is, ahol Gasztroudvar várja majd a kilátogatókat.

A Széchenyi téren 150 kiállítónak 1000 négyzetméter, az Árpád téren 32 árusnak 256 négyzetméter faházat építenek a szakemberek, hogy a május 13-i nyitásra minden készen álljon – tudtuk meg Licsicsányi Ilonától, a Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatójától.
A XVII. Szegedi Borfesztiválon a borászok mellett vendéglátósok, sajt- és pálinkaházak is várják az érdeklődőket. Lesz továbbá kürtöskalács, kenyérlángos, sparhelten sült lepény és persze többféle édesség is.
A borünnep három színpadán 80 zenei program gondoskodik a jó hangulatról. A jazz és blues zenekarok, valamint a táncházak mellett idén is lesznek neves előadók a Széchenyi téren. Fellép többek között a Megasztár legutóbbi győztese, Tolvai Renáta és a másik döntős, Kökény Attila is.

A Szeged Napja Ünnepségsorozat 10 napja alatt 7 helyszínen, 250 program várja a közönséget.
A május 13-22. között megrendezésre kerülő Szeged Napja Ünnepségsorozat programjai megtalálhatók a www.varoskep.szeged.hu/szegednapja oldalon.

Előző sztori

Menekülés közben akart újra rabolni

Következő sztori

Több százmilliós áfacsalást lepleztek le Szegeden