Közélet

Szerda éjszaka hozzák haza a sérült katonákat

Szerda éjszaka hozzák haza a sérült katonákat

2011. május 18., szerda
Szerda éjszaka hozzák haza a sérült katonákat

Szerdán az éjszakai órákban hazaszállítják Afganisztánból az előző napi balesetben megsérült magyar katonákat, megérkezésük után azonnal megkezdődik kórházi ellátásuk, állapotukról később tájékoztatják a közvéleményt - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóirodája az MTI-vel.

A katonák kórházba szállítását követően azonnal megkezdődik kivizsgálásuk, ellátásuk. A megalapozott orvosi szakvélemények kialakítása érdekében állapotukról, orvosi ellátásukról a tárca később tájékoztatja a médiát, a közvéleményt - olvasható a közleményben. Úgy fogalmaznak: "A sajtó munkatársainak megértésére, türelmére és együttműködésére feltétlenül számítunk, hogy bajtársaink kórházba szállítása, ellátása zavartalan legyen." A közlés szerint a HM sajtóirodája következő tájékoztatásáig sem a Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központ, sem a Honvédelmi Minisztérium nem ad egyéb információt a sajtónak. Kedden Mazari-Sarifból tartott Puli-Humriba egy magyar katonai konvoj. A mellékútról az öt járműből álló konvoj elé hajtott egy afgán jármű, és a magyar katonák járműoszlopa balról előzni kezdte. A konvoj harmadik gépjárműve egy MRAP MaxxPro típusú speciális, aknák elleni védelemmel ellátott páncélozott személyszállító gépjármű volt, amelynek vezetője eddig ismeretlen okból balra rántotta a kormányt, ezért a jármű az útpadkán megperdült és felborult. A balesetben

Dálnoki András

szakaszvezető, toronylövész, valamint

Róth Orsolya

őrmester, a jármű parancsnoka vesztette életét. A gépjármű sofőrje, egy szakaszvezető válságos állapotban került kórházba. Egy katona súlyos, nem életveszélyes, két társuk könnyebb sérüléseket szenvedett. A szakaszvezetőt megműtötték, állapota javult, szállítható állapotba került.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.