Kultúra

Szegedi balettos az évad legjobb táncosa

Szegedi balettos az évad legjobb táncosa

2011. május 1., vasárnap
Szegedi balettos az évad legjobb táncosa

Szarvas Krisztina, a Szegedi Kortárs Balett táncművésze kapta az évad legjobb női táncosa díjat a Magyar Táncművészek Szövetségének döntése alapján.

A szakma legrangosabb elismerését a művésznő a Tánc Világnapja alkalmából rendezett gálaesten vette át a Művészetek Palotájában. Mint mondta, nagyon boldog, óriási megtiszteltetésnek érzi, hogy rá gondoltak. Úgy véli, fizikai adottságai mellett már a kezdeteknél azt láthatták benne mesterei - többek között

Kovács Zsuzsa

és

Uhrik Dóra

–, hogy teljes odaadással, szívvel-lélekkel táncol, ezért kapott már tőlük kiemelt bizalmat. Rajtuk kívül

Krisztina

elsősorban művészeti vezetőjének,

Juronics Tamásnak

tartozik hálával, ahogy fogalmazott, szerinte sehol máshol nem lehetne jobb kezekben, mint Szegeden, a Kossuth-díjas alkotó társulatában, aki először a Carmina Burana című előadásban osztott rá kiemelkedő szerepet, ezt követően a Csipkerózsika címszerepét, nemrég pedig a Belső Pokol női főszerepét bízta rá. Szarvas Krisztina egyébként Marcaliban született 1986-ban, négy éves kora óta táncol, de atletizált, néptáncolt, kézilabdázott és ritmikus sportgimnasztikát is tanult. 2005-ben végzett a Pécsi Művészeti Szakközépiskola tánctagozatán, azóta a Szegedi Kortárs Balett tagja. 2009-ben a Magyar Balett- és Kortárstánc-művészetért Díj - Junior díját kapta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.