Olimpiai bajnokok és politikusok is váltót futnak vasárnap

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olimpiai bajnokok, politikusok és televíziós személyiségek is aktív résztvevői lesznek vasárnap a 18. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltóversenynek, mely a magyar európai uniós elnökség hivatalos eseménye.

A budapesti Kossuth téren három váltószámot rendeznek: a maratont hat-, a félmaratont háromfős staféták teljesíthetik, s a programban lesz egy 3×2011 méteres viadal is. A félmaratoni táv egyéniben is teljesíthető.
A klasszikus, 42,195 km-es távot lefutja majd három olimpiai bajnok, Storcz Botond (kajak), Kovács István (ökölvívás) és Vajda Attila (kenu) is, kiegészülve Kassai Viktor labdarúgó játékvezetővel, illetve Vujity Tvrtko és Harsányi Levente tv-s személyiségekkel. Szintén ott lesz az eseményen az ugyancsak ötkarikás aranyérmes Kammerer Zoltán (kajak) és Novák Ferenc (kenu) is.
Az EU Elnökségi Futás keretében a Külügyminisztérium váltói – a tárca csütörtöki tájékoztatása szerint – német, francia, spanyol, szlovén, román és holland csapatokkal küzdenek majd meg.
Az esemény fővédnöke Rogán Antal, az V. kerület polgármestere, míg az egyik rajtnál Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő segédkezik majd.

Előző sztori

Kihirdették a különadó új szabályait

Következő sztori

Olcsóbb távközlési szolgáltatás 3,6 millió háztartásnak