Írjon nekünk

Sport

Megnyílt a kajak-kenu kiállítás az Allee-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Fábián László, a kajak-kenu sport első olimpiai bajnoka, Gyulay Zsolt és Kammerer Zoltán két-, illetve háromszoros olimpiai bajnok kajakosok nyitották meg hétfőn délelőtt az Allee Bevásárlóközpontban a magyar kajak-kenu sport történetéről szóló kiállítást.

„Úgy érzem magam, mint egy osztálytalálkozón. És bár több generáció képviselői gyűltek itt össze, mindenki kortalan, mindenki tegeződik, mindenki egyről beszél, erről a szép és szeretett sportágról” – mondta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség fennállásának hetvenedik évfordulója alkalmából rendezett sportágtörténeti kiállítás megnyitóján, a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán.

Kamera nem tévedett. A sportág régmúltja, közelmúltja és jelene egyaránt képviseltette magát az Allee Bevásárlóközpontban. Többek között megjelent Fábián László, a kajak-kenu sport első olimpiai bajnoka, Varga Ferenc „Feró bácsi”, Wichmann Tamás, Vaskuti István, Pulai Imre, Horváth Gábor, Storcz Botond, Kozák Danuta, és még jó néhány ismert és nem feledett arc… Megtisztelték jelenlétükkel a megnyitót a Magyar Olimpiai Bizottság vezetői, az állami sportirányítás képviselői és ott volt Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere is

Nem véletlen, hogy a jubiláló Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Baráth Etele elcsukló hangon szólt az egybegyűltekhez. Az arcokat fürkészve elismeréssel szólt azokról (Balogh Anikó, Ipacs Éva, Szabó Szilvia, Varga Ferenc, Bonn Ottó, Horváth Péter és a többiek), akiknek köszönhető ez az impozáns, évszázadokat átölelő, mégis friss, modern, figyelmet felkeltő kiállítás.

A 350 négyzetméteren látható sokrétű tárlat bemutatja a sportág nagy egyéniségeit, „elmesél” felejthetetlen történeteket, megmutatja a sportág technikai fejlődésének hátterét, átkalauzol minket közel kétszáz év eseményein.

„Köszönöm azoknak az embereknek, sportolóknak, egyesületeknek, akik segítették a munkánkat, akik rendelkezésünkre bocsátottak tárgyi emlékeket, ígérem, nagyon vigyázunk rájuk. Sajnos az anyagaink fele nem fért bele a kiállításba, éppen ezért szeretnénk, ha szövetségünk székházában létre tudnánk hozni egy valódi kajak-kenu múzeumot” – mondta Baráth Etele.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke méltatta a sportágat, amely 19 aranyérmével a harmadik legeredményesebb olimpiai sportág Magyarországon.

„Bízom benne, hogy ez a fejlődés töretlen, és a jövőben, például a soron következő londoni olimpián is olyan sikeres lesz a kajak-kenu, mint amilyen az elmúlt évtizedek során volt. Ez a kiállítás azt mutatja, szükség van a példaképekre, és bár itt minden a bajnokokról, a sportág nagyjairól szól, köszönet illeti a szervezőket, akik fantasztikus munkát végeztek – mondta a MOB elnöke.

(Forrás: mkksz.hu)

Sport

A lehetőség bent maradt tét nélkül, a lehetőség adott téttel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A jövőt építeni érkezett az Európa-bajnokságra a magyar férfikézilabda-válogatott. A jövő pedig elkezdődött a malmői csodával.

Tovább olvasom

Hírzóna

Fogyatékkal élő gyerekeket lát vendégül a szegedi jégkorongcsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Január 27-én, hétfőn a szegedi műjégpályán.

Tovább olvasom

Sport

Nyolcgólos vereséggel ért véget a malmői csoda

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A magyar férfikézilabda-válogatott 34-26-ra kikapott Portugáliától az Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában és ezzel a csoport negyedik helyén végzett.

Tovább olvasom

Aktuál