Majális a SZEGEDma.hu-val – eső, eső, eső… + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Az esős délelőtt ellenére Portálunk igazi “SZEGEDmajálist” varázsolt az Erzsébet liget platánjai mellé. Egy sátor alá települtek ki munkatársaink, s a helyszínről folyamatosan bejelentkezve adtak képes híreket arról, hogyan vegyülhet az eső és az ünnep. A sátornál az édesanyákat s gyermekeiket anyák napi játékunkra vártuk.

15.45: A SZEGEDma.hu is sátort bont lassan. Reméljük, jövőre napsütéses majálisunk lesz.

15.00: A ligetben a helyzet változatlan. Víz. A Munkáspárt összepakolt, a Jobbik is szedi a sátorfáját, a Fidesz még nem pakol, a SZEGEDma.hu és a Telin Tévé sátrában fogy a zsíros kenyér, a csongrádi zweigelt és kattog a laptop. A nagyszínpadot elfoglalták a tánciskolák növendékei és végre vannak nézők. Mintegy tucatnyi apuka s anyuka áll esernyővel. A krisnások ebédet osztanak. Vegetáriánus székelykáposztából adnak a rászorulóknak 500 adagnyit.

14.00: Igényes cigányzene szól a nagyszínpadon, sajnos az eső nem marasztalja a közönséget… A dodzsem üzemel, a fedett pálya vonzza a játszani vágyókat, ahogy az XXL nevű óriáshintába is beülnek az extrém szórakozásra vágyó fiatalok. Az időjárás-előrejelzés nem ígér délutánra sem változást, sőt a következő napokat is a zápor jellemzi majd. Viszont jó hír, hogy “a májusi eső aranyat ér” mondás igazsága már a hónap első napjától nyomon követhető…

13.15: “Azt a lufit szeretném” – mondja egy esőkabátba öltözött kislány testvére mellett, majd megkapja a szülőktől a rajzfilmfigurát ábrázoló műanyag léggömböt. Az egyik kütyü és és háztartási kellék árus pedig kihasználta az esőt és a tócsákon mutatta be az új tisztítópartvis nedvszívó képességét. A pecsenyésnél a három alkalmazott trécsel, a nagyszínpad előtt senki, az eső nagy úr… A Fidesz sátrában Gyimesi László és Farkasné Pocsai Blanka képviselők együtt ebédelnek.

no images were found

12.45: A nagyszínpadon gyakorlatilag nézők nélkül zajlanak a műsorok. A liget “főutcáján” továbbra is esernyős nézelődők sétálgatnak. Az MSZP sátorbontásba kezdett, a Munkáspárt még talpon, akárcsak a Jobbik és a Fidesz. A SZEGEDma-sátorban továbbra is remek hangulat uralkodik.

12.00: Az égi áldás esőfüggönnyé változott: szakad az eső. A zuhé előtt meglátogatta a liget bátor majálisozóit Botka László polgármester is.

11.30: A pártok közül a Jobbik és az MSZP állított sátrat, a Munkáspárt is képviselteti magát, az LMP nincs kinn, míg a Fidesz a fiataljaira bízta a szemerkélős majálisozást: a Fidelitas standol a hagyományos polgári helyen, a kertmozi mellett. Később a “nagyok” is felhúzzák a zászlót. Érdekesség, hogy idén a már megszokott MSZP-s lufik mellett Jobbikos gumigömbök is szálldosnak, a különbség, hogy az előbbi vörös lufik lent libegnek, míg a radikálisoké egy kis gázos segítséggel a magasban.

Az idei majálist borúsra tervezték az égiek. A liget fái igyekeznek ugyan ritkítani az esőszemeken, de a játékok zöme pihenő üzemmódban. Ha tömeg nincs is, bátor majálisozókkal lehet találkozni, esernyőkkel, esőkabátokkal sétálnak. A sörpadok zöme fölött sátor, a pártok és egyéb szervezetek is építgetik standjaikat, várják szimpatizánsaikat.
A SZEGEDma.hu csapata a helyszínen állja a sarat, s a nagy színpad előterében, a rózsaágy előtt várja vendégeit.

További érdekességekkel és újabb fotókkal folyamatosan jelentkezünk a helyszínről.

A játék

Május első vasárnapja anyák napja is egyben. Ezért a SZEGEDma.hu és a Telin TV sátrához ellátogató gyermekes édesanyákról munkatársunk fényképet készít, mely felkerül hírportálunk képgalériájába. A felvételek innen nemcsak ingyenesen letölthetőek lesznek, hanem a képeken megjelentek között értékes nyereményeket (többek között színházi és vadasparki belépőket) is kisorsolunk. A borús, nedves idő ellenére is sátrunknál várjuk az anyukákat s gyermekeiket és minden kedves olvasónkat.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: Az FK „behúzta” a Makót + FOTÓK

Következő sztori

A bűnözést kiváltó okokat kell megszüntetni