Sport

Labdarúgás: megszenvedett az Ásotthalom az UTC-vel

Labdarúgás: megszenvedett az Ásotthalom az UTC-vel

2011. május 8., vasárnap
Labdarúgás: megszenvedett az Ásotthalom az UTC-vel

Alig 72 óra leforgása alatt másodszor is győzni tudtak Baji Renátóék a Kertész utcában. A lelkesen és jól futballozó hazaiak közel álltak a pontszerzéshez.

Miután a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa negyeddöntőjében szerdán 4-2-re kikapott az Ásotthalomtól, szombaton megyei I. osztályú bajnokin újra

Gyenge Balázs

és

Hevesi Tibor

együttesét fogadta az Ujszegedi TC. A két csapat igen fordulatos, változatos mérkőzéssel szórakoztatta a nagyérdeműt, s végül igazolódott a papírforma. A hazaiak ugyanakkor a látottak alapján rászolgáltak volna az egy pontra. Az UTC szerzett vezetést a 25. percben. Történt, hogy

Ábrahám Tamás

kapus egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után elütötte a kiugró

Kovács Sándort

, s a játékvezető asszisztense intésére tizenegyest ítélt.

Szabó László

értékesítette a tizit; 1-0. Két perccel később a tabella harmadik helyén álló, tavasszal szárnyaló (még veretlen) vendégek jutottak büntetőhöz, amit

Szűcs Krisztián

váltott gólra; 1-1. Sőt, nem sokkal később már náluk volt az előny: a 31. percben

Bárdosi Nándor

remek egyéni akciója végén

Baji Renátó

elé tálalt, aki okosan helyezett a hálóba; 1-2. Ezzel sem volt azonban még vége az első félidei párbajnak! Tovább rohamozott, s mezőnyfölényben futballozott az újonc, s erőfeszítéseit siker koronázta. A 42. percben szabadrúgáshoz jutottak, amit Szabó László a sorfal fölött csavart a hosszúba; 2-2. Döntetlen állásnál vonulhattak tehát pihenőre a felek. Fordulást követően az Ásotthalom – mely nem akarta a véletlenre bízni – átvette a kezdeményezést. Az UTC átadta a területet, a látogatók pedig sorra vezették akcióikat, jóval többet birtokolták a labdát. Hozzá kell tenni, Laudiszék kontrái is rendre veszélyt jelentettek Ábrahám kapujára. Az 50. perc tájékán

Erhardt Szilárd

nagyszerű szabadrúgását kellett bravúrral hárítania a hálóőrnek, majd mintegy tíz perccel később

Mazula Zoltán

lépett ki, de a kapu fölé emelt nagy helyzetben. Természetesen az ásotthalmiak előtt is adódtak lehetőségek. Egyre-másra ívelték a pontrúgásokat a hazai kapu elé, de

Cserháti István

állta a sarat, magabiztosan gyűjtögette be a labdákat. A forró hangulatú végjátékban aztán az újszegediek két büntetőt is számon kértek a játékvezetőn. Előbb Ábrahámmal ütközött a ziccerben kilépő Kovács Sándor, de meglepetésére ő kapott sárgát, majd ugyancsak a fiatal Kovács ugorhatott meg, ám beérte őt egy védő, aki utolsó emberként felborította – a síp ismét néma maradt... A hazaiak elégedetlenkedtek, hiszen – mondták – a tizenegyesek mellett akár kiállításokkal is sújthatta volna a bíró a látogatókat. A végén aztán csattant az ostor. A 84. percben sokadik szabadrúgását végezhette el az Ásotthalom a tizenhatos környékéről. A középre szálló lasztit a csereként beállt Papp Róbert remek ütemben felugorva mintegy 9 méterről bólintotta a hálóba; 2-3! Erre már nem tudott felelni az UTC, így Baji Renátóék – egy döntetlen mellett – megszerezték nyolcadik tavaszi sikerüket is. A vendégek a második félidőben rengeteget tettek a győzelemért, melyet ha nehezen is, de kiharcoltak a Kertész utcában. A 49 pontos Ásotthalom így megközelítette az 50 ponttal álló (vasárnap pályára lépő) Mórahalmot, valamint az 58 pontos listavezető Kisteleket (mely szombaton meglepetésre Tápén botlott). A 23 pontos UTC-t a Tápé és a Csanádpalota is megelőzte ebben a fordulóban, így az újonc jelenleg a tizenharmadik.

Pálfy Zoltán

tanítványaira rendkívül nehéz feladat vár a jövő héten is: május 15-én (vasárnap) 17 órai kezdettel Kisteleken vendégszerepelnek.

A labdarúgó megyei I. osztály 25. fordulójában:

Ujszegedi TC – Ásotthalom TE 2-3 (2-2).

Újszeged, Kertész utca, 200 néző, vezette: Samu László.

UTC:

Cserháti – Csúri (Farkas Sz.), Erhardt, Szabó L., Laudisz, Szántó, Kovács S., Péczely, Tóth Z., Balogh N., Mazula. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Ásotthalom:

Ábrahám – Ottlik R., Vastag B., Bárdosi, Németh, Pataki, Kothencz (Vastag Sz.), Frank, Andróczki (Szlobodnyik), Baji R., Szűcs K. (Papp).

Edzők:

Gyenge Balázs, Hevesi Tibor.

Gólszerzők:

Szabó L. 2 (tizenegyesből 25', 42'), illetve Szűcs K. (11-esből 27'), Baji R. (31'), Papp (84') Pálfy Zoltán, az UTC vezetőedzője:

„Elégedett vagyok csapatommal, jól futballoztunk. Aki látta a meccset, tudhatja, legalább egy pontra rászolgáltunk volna annak ellenére, hogy a vendégek a második félidőben valóban sokat tettek a sikerért. Kicsit rossz a szánk íze, mert úgy érezzük, a játékvezető belenyúlt a találkozóba azzal, hogy több ítélete is bennünket sújtott. Az NB III-as szintű költségvetéssel és játékosállománnyal dolgozó, nagyszerű Ásotthalomnak méltó ellenfelei voltunk, kár, hogy a 'felsőbb' erők nem hagyták, hogy komolyabb meglepetést okozzunk. Megyünk tovább, azért dolgozunk, hogy jövő héten Kisteleken érjünk el bravúrt. Remélem, adott lesz majd erre a lehetőség...”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.