Kassai fújja a sípot a Wembleyben

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kassai Viktor vezeti a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntőjét, a Manchester United-Barcelona mérkőzést, ezzel a magyar bíró a BL-finálék történetének legfiatalabb játékvezetője lesz.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön értesítette az MLSZ-t, hogy a londoni Wembley Stadionban a 36 éves magyar dirigálja a finálét, mely során először alkalmazzák a hat játékvezetős rendszert.
Kassai munkáját Erős Gábor (40 éves) és Ring György (30) asszisztensek, továbbá a két kapunál elhelyezkedő Fábián Mihály (31) és Bognár Tamás (33) segíti majd, s Vad II István (32) lesz a tartalék játékvezető. Az UEFA a mérkőzésre még egy asszisztenst (biztonsági tartalékot) jelölt Kispál Róbert (42) személyében.
A 36 éves Kassai a korrekordot Pierluigi Collinától, az UEFA játékvezető bizottságának elnökétől “veszi el”, aki 39 évesen dirigálta 1999-ben a Manchester United-Bayern München összecsapást.
Kassai – aki 2008-ban olimpiai döntőt vezetett, majd a tavalyi világbajnokságon négy találkozót, köztük a Spanyolország-Németország elődöntőt – Puhl Sándor után a második magyar, aki BL-finálé bírója lesz. A négyszer is a világ legjobbjának megválasztott Puhl 1997-ben a Borussia Dortmund-Juventus találkozót dirigálta.
A találkozó szombaton 20.45 órakor kezdődik.

Default thumbnail
Előző sztori

Üvegipari központot építenek 2,4 milliárdért Szatymazon

Default thumbnail
Következő sztori

Az SZTE oktatója is a Lendület program nyertesei között

Legutóbbi hasonló cikkek