Sport

Kassai fújja a sípot a Wembleyben

Kassai fújja a sípot a Wembleyben

2011. május 26., csütörtök
Kassai fújja a sípot a Wembleyben

Kassai Viktor vezeti a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntőjét, a Manchester United-Barcelona mérkőzést, ezzel a magyar bíró a BL-finálék történetének legfiatalabb játékvezetője lesz.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön értesítette az MLSZ-t, hogy a londoni Wembley Stadionban a 36 éves magyar dirigálja a finálét, mely során először alkalmazzák a hat játékvezetős rendszert.

Kassai

munkáját

Erős Gábor

(40 éves) és

Ring György

(30) asszisztensek, továbbá a két kapunál elhelyezkedő

Fábián Mihály

(31) és

Bognár Tamás

(33) segíti majd, s

Vad II István

(32) lesz a tartalék játékvezető. Az UEFA a mérkőzésre még egy asszisztenst (biztonsági tartalékot) jelölt Kispál Róbert (42) személyében. A 36 éves Kassai a korrekordot

Pierluigi Collinától

, az UEFA játékvezető bizottságának elnökétől "veszi el", aki 39 évesen dirigálta 1999-ben a Manchester United-Bayern München összecsapást. Kassai - aki 2008-ban olimpiai döntőt vezetett, majd a tavalyi világbajnokságon négy találkozót, köztük a Spanyolország-Németország elődöntőt -

Puhl Sándor

után a második magyar, aki BL-finálé bírója lesz. A négyszer is a világ legjobbjának megválasztott Puhl 1997-ben a Borussia Dortmund-Juventus találkozót dirigálta. A találkozó szombaton 20.45 órakor kezdődik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.