Bulvár

Illegális migránsok sikertelen próbálkozásai

Illegális migránsok sikertelen próbálkozásai

2011. május 25., szerda
Illegális migránsok sikertelen próbálkozásai

Összesen 14 határsértőt – köztük egy embercsempészt – fogtak el a szegedi határrendészek kedden délután és szerdán reggel – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Öt koszovói állampolgárt lakossági jelzésre állítottak elő Röszkéről, még kedden. Jogszerű magyarországi tartózkodását egyikük sem tudta igazolni, egyikük ráadásul már nem először próbálkozott illegális határátlépéssel, vele szemben így büntetőeljárás indult. Egy másik személy pedig a beszerzett adatok alapján nem csupán jogellenesen lépte át az országhatárt, de szervezője is volt a menetnek, így vele szemben szintén büntetőeljárás indult, embercsempészés gyanújával, őrizetbe vétele mellett. Szerdán nem sokkal éjfél után Mórahalom külterületén bukkantak a határrendészek járőrözésük során hét férfire, akik közül hatan pakisztániak egy pedig afgán állampolgár. Jogszerű magyarországi tartózkodását egyikük sem tudta igazolni, egyiküknek már szintén volt egy hasonló sikertelen próbálkozása, így vele szemben beutazási és tartózkodási tilalom megsértése gyanújával büntető-, a többiekkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. A reggeli órákban pedig Ásotthalmon egy szabadságon lévő határrendész közreműködésével állítottak elő a járőrök két szerbiai állampolgárságú férfit, akik szintén jogellenesen léptek hazánk területére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.