/

Illegális migránsok sikertelen próbálkozásai

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen 14 határsértőt – köztük egy embercsempészt – fogtak el a szegedi határrendészek kedden délután és szerdán reggel – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Öt koszovói állampolgárt lakossági jelzésre állítottak elő Röszkéről, még kedden. Jogszerű magyarországi tartózkodását egyikük sem tudta igazolni, egyikük ráadásul már nem először próbálkozott illegális határátlépéssel, vele szemben így büntetőeljárás indult. Egy másik személy pedig a beszerzett adatok alapján nem csupán jogellenesen lépte át az országhatárt, de szervezője is volt a menetnek, így vele szemben szintén büntetőeljárás indult, embercsempészés gyanújával, őrizetbe vétele mellett.

Szerdán nem sokkal éjfél után Mórahalom külterületén bukkantak a határrendészek járőrözésük során hét férfire, akik közül hatan pakisztániak egy pedig afgán állampolgár. Jogszerű magyarországi tartózkodását egyikük sem tudta igazolni, egyiküknek már szintén volt egy hasonló sikertelen próbálkozása, így vele szemben beutazási és tartózkodási tilalom megsértése gyanújával büntető-, a többiekkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

A reggeli órákban pedig Ásotthalmon egy szabadságon lévő határrendész közreműködésével állítottak elő a járőrök két szerbiai állampolgárságú férfit, akik szintén jogellenesen léptek hazánk területére.

Előző sztori

Pilinszky János költő 30 éve halt meg

Default thumbnail
Következő sztori

Vulkánkitörés - A Malév eljuttatja utasait a célállomásokra

Legutóbbi hasonló cikkek