IKV-s közönségdíj a szegedi zenészeknek + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Az önkormányzati cég új vezetése elkötelezett a kultúra, a művészetek és a tehetség támogatása mellett, ezért alapította azt a díjat, melyet a színház évadzáró társulati ülésén adtak át.

Amint arról portálunkon már beszámoltunk, csütörtökön tartották a Szegedi Nemzeti Színház évadzáró társulati ülését. Ebből az alkalomból több elismerést is átnyújtottak, köztük első alkalommal a szegedi Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. közönségdíját, amelyet a több mint négy évtizede a színházban másod-koncertmesterként dolgozó Szöllősy József kapott.

Az újonnan alapított díjról Tápai Péter, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója beszélt a SZEGEDma.hu-nak. „Az eddigiek során elsősorban a színészek alakításait, tevékenységét ismerték el, mi úgy gondoltuk, ideje a zenészek munkája, tevékenysége előtt is egy közönségdíjjal tisztelegni. A teátrum életéhez a zene, a zenészek is szervesen hozzátartoznak, s a zenekari árok egészen különleges hely. Megegyeztünk Gyüdi Sándor főigazgató úrral, hogy a továbbiakban is minden év zárásakor átadjuk ezt a kitüntetést, mely egy személyre szóló ajándéktárgyból, illetve a Szegedről madártávlatból készített fotók gyűjteményéből áll. Abban is megállapodtunk, hogy az IKV Zrt. vezetése a továbbiakban is mindenben, minden módon támogatni fogja a színházat, hiszen szeretne hozzájárulni annak sikeréhez” – mondta el az elnök-vezérigazgató.

no images were found

Előző sztori

Tollaslabda: szegedi aranyak, meccslabdákról fordítva

Következő sztori

Trenkwalder: egyelőre kevés magyar pályázott német és osztrák állásokra