Forgalomkorlátozás a József Attila sugárút és a Brüsszeli körút kereszteződésében

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 4-es villamosvonal rekonstrukciója a tervek szerint május 15. vasárnaptól a József Attila sugárút és a Brüsszeli körút kereszteződésében folytatódik. A pályazóna felújítása előreláthatólag két hétig tart. A munkálatokra két ütemben kerül sor félpályás útzár mellett.

A 4-es villamosvonal rekonstrukciójához kapcsolódóan a kivitelező MTV4 Konzorcium a vágányzóna felújítását folytatja május 15. vasárnap reggeltől a József Attila sugárút Brüsszeli körúti csomópontjában. A rövidebb forgalomkorlátozás érdekében a felújítást előregyártott elemekkel végzik. A munka két ütemben történik egy-egy hét félpályás útlezárás mellett.
Az első ütemben május 15. vasárnap reggeltől egy hétig a kereszteződés Tarján felőli oldalát zárják le. A második ütemben május 22-én vasárnap reggeltől egy hétig a csomópont belváros felé eső része lesz munkaterület.
Az átépítés alatt a kereszteződés valamennyi irányban járható marad, a nagykörút forgalma azonban egy-egy sávra szűkül. A terelés ideje alatt a jelzőlámpák végig működnek. Az ideiglenes forgalomtechnikát – útburkolati jelek, táblák, jelzőlámpa átállítása – május 14-én szombaton éjjel telepítik.
A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk. Bővebb információ: www.ujpalyan.hu. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!
A 4-es villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezés munkáit a nemzetközi közbeszerzési tenderen az MTV4 Konzorcium nyerte nettó 2,35 milliárd forintos ajánlatával; a cégtársulást a budapesti székhelyű Magyar Aszfalt Kft. vezeti, tagja a Tóth T. D. Kft. és VIV Zrt. A kivitelező elbont és újjáépít 5452 méter villamosvágányt és felsővezetéket, valamint 4 kitérőt. Felújítja a megállókat és a kapcsolódó közműveket, korszerű forgalomtechnikát telepít. Megépít 8740 négyzetméter aszfaltutat, 100 négyzetméter terelőszigetet és 4000 négyzetméter járdát. A 4-es villamosvonal a Tarján végállomás és az Anna-kúti csomópont között újul meg. Ezzel párhuzamosan a kivitelező átépíti a Glattfelder tér közlekedését; a Tisza Lajos körút ezen szakasza pedig faltól falig újjászületik. A körúton végig tömegközlekedési sáv lesz, térburkolattal látják el a járdákat és végig zöld szigeteket alakítanak ki.

Előző sztori

Olcsóbb távközlési szolgáltatás 3,6 millió háztartásnak

Következő sztori

Dömötör-díj – “Otthonunk a színház” + FOTÓK