Gazdaság

Csökkent a kőolaj ára, erősödtek a tőzsdemutatók bin Laden halálhírére

Csökkent a kőolaj ára, erősödtek a tőzsdemutatók bin Laden halálhírére

2011. május 2., hétfő
Csökkent a kőolaj ára, erősödtek a tőzsdemutatók bin Laden halálhírére

Oszama bin Laden halálának hírére a kőolaj, az arany és az ezüst ára csökkenni kezdett, a tőzsdemutatók pedig emelkedésnek indultak hétfőn. Közép-európai idő szerint hétfő reggel 9 óra előtt az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára 95 centtel 124,94 dollárra, a West Texas Intermediate (WTI) ára pedig 1,27 dollárral 112,66 dollárra csökkent. Az arany ára unciánként (1 uncia = 31,1 gramm) azonnali szállításra 5 dollárral 1.540,39 dollárra csökken. Az ezüst ára Barack Obama amerikai elnök bejelentése után közvetlenül 10 százalékkal csökkent, hétfő reggel 9 óra körül 6,6 százalékos csökkenéssel, unicánként 44,64 dolláron állt.

A tőzsdemutatók világszerte erősödtek. Tokióban például a Nikkei mutató a lélektani határnak számító 10 ezer pont fölé emelkedett. Kereskedők szerint Nyugat-Európa is erősödéssel nyithat, a frankfurti DAX index és a párizsi CAC-40 mutató egyaránt 0,8 százalékos erősödéssel kezdhet. Barack Obama vasárnap éjjel, a washingtoni Fehér Házból élőben közvetített rendkívüli televíziós beszédében jelentette be, hogy az Egyesült Államok egy katonai műveletben végzett Oszama bin Ladennel, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.