Közélet

A Jobbik kiáll Horthy miniszterelnökei mellett

A Jobbik kiáll Horthy miniszterelnökei mellett

2011. május 20., péntek
A Jobbik kiáll Horthy miniszterelnökei mellett

Továbbra is demonstrálna az ingyenes elkerülő miatt a Jobbik Szegeden, és Tóth Károly MSZP-s képviselőt is le szeretné szoktatni a marxista tanulmányok olvasásáról. A radikálisok leszögezték azt is, hogy kiállnak a Horthy-korszak minden miniszterelnöke mellett.

A nemrég átadott autópálya Szegedet elkerülő 6,7 kilométeres szakasza miatt már többször vonultak a szegedi jobbik-szimpatizánsok tüntetni.

Barta Sándor

alelnök kiemelte, hogy már az illetékes államtitkárral és miniszterelnökkel is felvették a kapcsolatot ez ügyben, illetve azt szeretnék kezdeményezni, hogy a következő szegedi közgyűlés is éljen felterjesztői jogával, s indítványozza a parlamentnek, hogy foglalkozzon az üggyel. Az alelnök leszögezte, hogy amíg nem lesz térítésmentes az elkerülő, addig folytatni fogják a demonstrációkat.

Tóth Péter

a párt megyei és szegedi elnöke Tóth Károly előterjesztéséről –

Gömbös Gyula

megfosztása díszpolgári címéről, hasonlóan, ahogy

Rákosi Mátyás

esetében is megtörtént – mondott néhány gondolatot. Szerinte nem lehet együtt említeni a legkeményebb bolsevik diktatúra vezérét Gömbös Gyulával, aki Horthy kormányzása alatt volt miniszterelnök 1932 és 1936 között. Arra kérte az MSZP-s képviselőt, hogy hagyjon fel a marxista tanulmányok olvasásával, és helyette próbálja megismerni a hiteles magyar történelmet. Tóth emlékeztetett arra is, hogy Gömbös idejében lett nyílt az ország, ő szerzett jelentős külföldi piacot például a magyar mezőgazdasági terményeknek. „Tisztán politikai ügyet akar kreálni Tóth azzal, hogy Gömbös Gyula díszpolgári címének a megfosztását kezdeményezi, közben a holokauszttal mossa össze az egykori miniszterelnök nevét, miközben az halála után 9 évvel történt” – így a párt helyi vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.