Bulvár

Urnás sírokat rongáltak meg két szegedi temetőben

Urnás sírokat rongáltak meg két szegedi temetőben

2011. április 7., csütörtök
Urnás sírokat rongáltak meg két szegedi temetőben

Összesen 17 urnás sírhelyet rongáltak meg ismeretlenek Szegeden a Dugonics és a Belvárosi temetőben. Az elkövetők vélhetően színesfém megszerzése végett követték el a rongálást - tájékoztatott Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő.

Mindkét helyen ma reggel derült fény a rongálásra, ahol az elkövetők behatoltak a temetők kriptájába, és ott több urnafedelet is feltörtek – volt, ahol tették ezt feszítéssel, volt, ahol a fedelet egyszerűen benyomták. Utóbbi módszerrel maga az urnatartó kerámia is megrongálódott. Az elkövetők feltehetően azért törték fel az urnatartókat, hogy színesfémet vigyenek magukkal. A Dugonics temetőben 10 urna érintett a rongálással, ebből három urnatartó kerámia meg is sérült, ám eltulajdonítás nem történt. Az elkövetők egy másik kriptába is bejutottak, ám ott a sírfedelet nem tudták elmozdítani, így eltulajdonítás ott sem történt. A Belvárosi temetőben 7 urna fedelét szedték le, azonban az, hogy onnan vittek-e el kerámia- vagy színesfémtartót, jelenleg még vizsgálja a rendőrség. Az eljárás rongálás gyanújával a Szegedi Rendőrkapitányságon jelenleg folyamatban van - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.