Sport

Storcz Botond: Natasa eredményei hiányozni fognak

Storcz Botond: Natasa eredményei hiányozni fognak

2011. április 9., szombat
Storcz Botond: Natasa eredményei hiányozni fognak

Szerdán Botka László Szeged polgármestere és Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke a városháza Tisza Lajos-termében aláírták az augusztusi Maty-éri világbajnokság 50 milliós támogatásáról szóló szerződést, majd szimbolikusan átnyújtották azt Storcz Botond szövetségi kapitánynak. A vb-n nem lehet ott Szeged legeredményesebb kajakoshölgye, Janics Natasa, akiről a minap derült ki, gyermeket vár, ezzel alaposan felborítva az előzetes számítgatásokat. Erről faggattuk a szövetségi kapitányt.

– Janics Natasa váratlan, ám egyszersmind örömteli kiesése mennyire forgatta fel az előzetes számításokat?

Natasa

a tavalyi év legjobb versenyzője volt, nem csak a női szakágon, hanem a válogatotton belül is. Kétségtelen, hogy hiánya egy kisebbfajta űrt hagy maga után, de bízom benne, hogy ezt a női szakág - ami köztudottan a legerősebb szakágunk, a magyar lányok a legeredményesebbek a világ kajak-kenusportjában - felkészültsége képes lesz áthidalni, és emiatt az eredményességben nem lesz visszaesés. Az emberi oldalról nézve pedig nagyon örömteli, hogy Natasa gyermeket vár, s remélem, hogy ameddig orvosilag engedélyezett neki és tud készülni, addig azt megteszi, mint ahogy az köztudomású, hogy amennyire tőle telik most is edz, hogy rendesen fel tudjon készülni a londoni olimpiára.

– Hogy látja, Natasa hiányát kiemelkedő egyéni teljesítmény fogja pótolni, vagy úgymond "eloszlik" az eredmény, több jobb egyéni teljesítmény fog születni?

– Ha az utóbbi évet megnézzük, Natasa K-1 500-on ezüstérmet nyert a világbajnokságon, az Eb-n ötszázon viszont nem ő, hanem

Kozák Danuta

indult - és ő is nyert. Azt lehet mondani, hogy 500-on tavaly elég kiegyenlített volt a hazai mezőny,

Benedek Dalma, Kovács katalin

is bele tud szólni az indulók alakulásába.

Paksy Tímea

személyében szintén van kétszázas női világbajnokunk is.

– A 200 méteres sprintben Natasa szinte verhetetlen, így a magyar kajak-kenu egyik legerősebb számáról van szó. Verhetetlenek maradunk?

– Valóban, Natasának nagyon fekszik a kétszáz, ráadásul nem csak egyéniben vagy párosban de négyesben is. Számomra is meglepő volt, s más szakemberek is egyöntetűen ezt állították, hogy nagyon jól megoldotta Natasa tavaly a négyes vezényletét, ő sztrókolta a négyesünket, s lettek utcahosszal világbajnokok. Szerencsére ebben a számban is van másik világbajnokunk is Paksy Tímea személyében. Natasa eredményei és vezéregyénisége azonban biztosan hiányozni fognak a magyar válogatottból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.