Gazdaság

Mégsem drágult a kenyér

Mégsem drágult a kenyér

2011. április 2., szombat
Mégsem drágult a kenyér

Mégsem emelkedett a kenyér ára annak ellenére, hogy a pékeknek drágult a liszt - nyilatkozták kereskedők a Magyar Nemzetnek. A Jókenyér Pékség ügyvezetője, Ludwig Klára a lapnak arról beszélt, hogy nem terveznek drágítást a januári 5-7 százalékos áremelés után. Kizárólag a hosszú távú változásokat érvényesítik az árban - tette hozzá. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a lap tájékoztatása szerint rossz üzenetnek tartja, ha a pékek előrevetítik az árak emelkedését, mert ezzel nyomást akarnak gyakorolni a piacra. Ezt feleslegesen teszik - olvasható a Magyar Nemzetben -, hiszen a piac diktál.

A Spar sajtófőnöke,

Fehér István

arról számolt be a lapban, hogy nem tervezik a kenyér árának emelését. A partnerek nem jeleztek áremelést, és a Spar nem is számít rá, mert az elmúlt hónapokban 20-30 százalékos volt a drágulás.

Fodor Attila

, a CBA kommunikációs igazgatója pedig azt mondta, hogy a piac nem bírja el a további áremelést, mert egy év alatt majd duplájára emelkedett az alapvető élelmiszerek ára, s ezzel a pékek jó része is tisztában van. A CBA-nak van saját péksége, az ott gyártott termékekkel igyekszik kordában tartani az áremelkedést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.