Közélet

Megkapták az önkormányzattól fizetés-kiegészítésüket a szegedi pedagógusok

Megkapták az önkormányzattól fizetés-kiegészítésüket a szegedi pedagógusok

2011. április 5., kedd
Megkapták az önkormányzattól fizetés-kiegészítésüket a szegedi pedagógusok

Márciusi fizetésükkel kedden, januárig visszamenőleg, megkapták a szegedi pedagógusok és közoktatásban dolgozók önkormányzati fizetés-kiegészítésüket, az úgynevezett "Szeged-pótlékot" – tájékoztatta Vécsey Ágnes, a városháza sajtóreferense az MTI-t.

Botka László

(MSZP) polgármester tavaly augusztus 31-én a városi tanévnyitó ünnepségen jelentette be, hogy 2004-hez hasonlóan újra bevezetik az önkormányzat által fenntartott oktatási intézményekben dolgozó közalkalmazottaknak a Szeged-pótlékot. A bérkiegészítés az előző évi inflációval megegyező mértékű, azaz 4,9 százalék - áll az önkormányzat közleményében. A politikus a pótlék bevezetését a kormány által megígért, de végül visszavont béremelés miatt tartotta szükségesnek. Hangsúlyozta: az önkormányzat ugyan nehéz helyzetben van, mivel a kormány jelentős összegeket vont el Szegedtől is, de fontosnak tartja, hogy egy iskolavárosban megbecsüljék a pedagógusokat és ezt a város vezetése anyagiakban is szeretné kifejezni. A szegedi közgyűlés februárban elfogadta a polgármester előterjesztését, így lehetővé vált a Szeged-pótlék kifizetése mintegy 3500 közalkalmazottnak.

Vécsey Ágnes

az MTI érdeklődésére elmondta, a Szeged-pótlék éves szinten 220-250 millió forint kiadást jelent az idén több mint 67 milliárd forintból gazdálkodó önkormányzatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.