Közélet

Megállapodást köt a Szegedi Tudományegyetem és Hódmezővásárhely

Megállapodást köt a Szegedi Tudományegyetem és Hódmezővásárhely

2011. április 19., kedd
Megállapodást köt a Szegedi Tudományegyetem és Hódmezővásárhely

A Szegedi Tudományegyetem és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata az egészségügy, a kultúra és az oktatás területén olyan együttműködésre törekszik, amely hosszú távon segítheti és biztosíthatja a város, az egyetem és a Dél-Alföldi Régió fejlődését. Az erről szóló megállapodást április 21-én 10 órakor írja alá Szabó Gábor, az SZTE rektora és Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere a SZTE Központi épület Aulájában.

A Szegedi Tudományegyetem és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata között létrejövő együttműködés széles körű és aktív kapcsolatot teremt az oktatás, a kutatás, az egészségügy és a kultúra területén a város és az egyetem között. A megállapodás részeként a SZTE Bölcsészettudományi Kara és Hódmezővásárhely önkormányzata, oktatási intézményei együttműködnek a város oktatási rendszerének fejlesztésében, a diákok teljesítményének egy szoftver alapú mérés-értékelési diagnosztikus rendszerrel történő feltérképezésében és értékelésében, a tanulói képességek fejlesztésében. Több vásárhelyi oktatási intézmény gyakorló iskolai funkciókat kap. A Szent-Györgyi Albert Orvos- és Gyógyszerésztudományi Centrum ÁOK és a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház- Rendelőintézet szakmai, oktatási, egészségügyi együttműködést köt. A hódmezővásárhelyi önkormányzat az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Egészségtudományi és Egészségfejlesztési Intézet segítségével a városra kiterjedő, komplex egészségfejlesztési, mentálhigiénés állapotfelmérésbe kezd. A hódmezővásárhelyi Emlékpont Humán Oktatási Központ kapcsolódhat a SZTE Állam- és Jogtudományi Karának és Bölcsészettudományi Karának oktatási struktúrájába, ezért a felek megállapodnak abban, hogy az Emlékpont a Szegedi Tudományegyetem partneri hálózatának részévé válik. A Szegedi Tudományegyetem és a hódmezővásárhelyi önkormányzat a Dél-Alföld fejlődése szempontjából egyaránt fontosnak tartja, hogy az alföldi városban a következő évtizedekben magas színvonalú, versenyképes agrár-felsőoktatás legyen, hozzásegítve ezzel az egyetemet ahhoz a törekvéséhez, hogy az SZTE az Alföld határokon is átnyúló szellemi központjává váljon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.