Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: egyre mélyebb gödörben a SZVSE-Gyálarét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Sorozatban ötödik mérkőzését veszítette el a SZVSE-Gyálarét a megyei I. osztályban. Fröhlich Tamásék hiába támadták a végig a nagymágocsi összecsapást, nem tudtak a hálóba találni, a végén pedig büntetett az ellenfél.

Abban a reményben utazott vasárnap Nagymágocsra a SZVSE-Gyálarét, hogy végre sikerül lezárni a negatív szériát, s négy vesztes meccset követően újra a győzelem ízét is sikerül megérezni. A hazai gárda a tizedik, a vendégek – őszhöz képest hatalmasat esve – a nyolcadik helyen várták a találkozót.

Bóka Ferenc vezetőedző ezúttal többek között Hegyesi Zsoltot, Simon Istvánt és Illés Tibort is kihagyta a kezdőből, próbált tehát variálni. Mint utóbb kiderült, ezúttal nem vált be a tréner húzása. Az első játékrészben jobbára a vasutasok támadtak, a házigazda védekezésre rendezkedett be, biztosította tehát hátát, úgy igyekezett ellencsapásokba átmenni. A szegedi együttes több helyzetet is kidolgozott, ezeket azonban nem sikerült értékesíteni. Fröhlich Tamás egy gyönyörű bombáját Kovács Imre kapus tolta fölé, s végül a szünetig csak egy – vélhetően lökés miatt – meg nem adott gólig futotta a vendégek erejéből.

A szünetben, illetve a második félidő elején érkezett Hegyesi Zs., Simon és Illés is a SZVSE-be. A játék képe nem sokat változott, továbbra is a látogatók futballoztak kezdeményezőbben, ám játékukból valahogy hiányzott a lendület, az átütőerő. A nagymágocsi alakulat igen lelkesen és fegyelmezetten tette a dolgát, látszott rajtuk, mindent annak rendelnek alá, hogy legalább egy pontot otthon tartsanak. A szegedi helyzetek kimaradtak, s ahogy az a labdarúgásban oly gyakran megesik, a végén büntetett az ellenfél. A 73. percben Fröhlich lágyan ívelt be egy szabadrúgást, amit Kovács Imre elcsípett, s azonnal támadásba dobta övéit. Ágoston Péter még vissza tudta bólintani a labdát, ám röviden, a hazaiak ügyesen ugratták ki Makai Sándort, aki higgadtan lőtt Reguli Máté hálójába; 1-0. A hajrában mindent egy lapra feltéve támadtak a Bóka-legények, s Illés Tibor révén gólt is szereztek – csakhogy a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot (ezt a döntést igencsak sérelmezte a SZVSE-kispad). Nem sikerült egyenlíteni, így Hegyesiék sorrendben ötödször hagyták el vesztesen a zöld gyepet a bajnokságban.

A SZVSE-Gyálarét 34 ponttal továbbra is a nyolcadik helyen tanyázik. A szegediek a következő fordulóban április 23-án (szombaton) 17 órakor a Kiszombort fogadják majd. Előtte még egy komoly feladat vár rájuk: szerdán a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa nyolcaddöntőjében Mindszenten vendégszerepelnek.

A labdarúgó megyei I. osztály 22. fordulójában:

Nagymágocs SE – SZVSE-Gyálarét 1-0 (0-0). Nagymágocs, 150 néző, vezette: Viczián Mátyás.
Nagymágocs: Kovács I. – Marsovszki, Borbás, Magyar, Farkas, Kovács F., Makai, Rácz, Markovics, Szepesi, Gazsi. Vezetőedző: Györgyi István.
SZVSE: Reguli – Környei, Virág, Ágoston, Csehó Kovács – Márki, Balog, Fröhlich – Dürgő (Simon), Petróczki (Illés T.), Lajkó (Hegyesi Zs.). Vezetőedző: Bóka Ferenc.
Gólszerző: Makai (73′)

Bóka Ferenc, a SZVSE mestere: „Nehéz mit mondani ez után a találkozó után, hiszen tulajdonképpen megint magunkat vertük meg. Végigtámadtuk a meccset, ám egy kontrából végül az ellenfél szerezte meg a győztes gólt. Igaz, mi is kétszer a kapuba találtunk, ám a játékvezető ezeket nem adta meg – úgy gondolom, az egyik gólunk mindenképpen szabályos körülmények között esett, a másik vita tárgyát képezhetné. Fiatal csapatom sajnos igen mély szakadékba került, ráadásul szerencsénk sincs, hiszen újból olyan mérkőzésen maradtunk alul, mely nekünk állt. Dolgozunk azon, hogy kimásszunk a gödörből, próbálunk változtatni.”

Hírzóna

Elkezdődött a szegedi atlétikai centrum építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A tervek szerint az év végére el is készülhet a létesítmény.

Tovább olvasom

Sport

Kihagyhatja a későbbre halasztott olimpiát Márton Anita

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Férjével családalapítást terveznek.

Tovább olvasom

Hírzóna

Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, a leghíresebb magyarból

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A film hétperces, 2D-s animációs technikával készült.

Tovább olvasom

Aktuál