Bulvár

Greenpeace-hét Szegeden!

Greenpeace-hét Szegeden!

2011. április 11., hétfő
Greenpeace-hét Szegeden!

A Greenpeace szegedi csoportja környezetvédelmi információs hetet szervez Szegeden, mely április 18-tól 23-ig várja az érdeklődőket a Föld Napjához is kapcsolódó színes programsorozattal.

Lehetőség van pedagógusoknak arra, hogy iskolás csoportok számára telefonon helyet foglaljanak, részvételre csoportokat regisztráljanak! Két különleges képkiállítás megnyitójával kezdődik a Greenpeace Információs Hét, melyeket a Tanulmányi és Információs Központ kiállító terében, valamint az M-klubban tekinthetnek meg a látogatók. Az öt nap mindegyikén, a Greenpeace egy-egy kampányterületével ismerkedhetünk meg a meghívott kampányfelelősök segítségével (1. nap: energia és klíma, atomenergia, 2. nap: tenger, 3. nap: őserdő, 4. nap: GMO, vegyi anyagok). A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület támogatásával a Greenpeace az M-klubban minden hétköznap 18 órától környezetvédelemmel kapcsolatos gondolatébresztő filmeket láthatnak az érdeklődők, melyek kapcsolódnak a vendégek előadásaihoz is. A szerdai nap az újrahasznosítás jegyében fog telni, ehhez kapcsolódóan este hat órától ruhabörzét szervez a csoport, ahol a megunt, kinőtt, már nem használt ruháinkat cserélhetjük el. A csereberélésben elfáradt látogatókat eközben újrahasznosítással kapcsolatos rövidfilmek szórakoztatják. Április 22-én, a Föld Napján filmpremiert láthatnak az érdeklődők az M-klubban, melyet egyszerre vetítenek Budapesten, és Kecskeméten is. A programsorozat zárásaként 23-án, szombaton, a szegedi Greenpeace csoport szemétszedést tervez a város különböző pontjain, amelyre várnak minden segítőkész önkéntest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.