Greenpeace-hét Szegeden!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Greenpeace szegedi csoportja környezetvédelmi információs hetet szervez Szegeden, mely április 18-tól 23-ig várja az érdeklődőket a Föld Napjához is kapcsolódó színes programsorozattal.

Lehetőség van pedagógusoknak arra, hogy iskolás csoportok számára telefonon helyet foglaljanak, részvételre csoportokat regisztráljanak!
Két különleges képkiállítás megnyitójával kezdődik a Greenpeace Információs Hét, melyeket a Tanulmányi és Információs Központ kiállító terében, valamint az M-klubban tekinthetnek meg a látogatók. Az öt nap mindegyikén, a Greenpeace egy-egy kampányterületével ismerkedhetünk meg a meghívott kampányfelelősök segítségével (1. nap: energia és klíma, atomenergia, 2. nap: tenger, 3. nap: őserdő, 4. nap: GMO, vegyi anyagok).

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület támogatásával a Greenpeace az M-klubban minden hétköznap 18 órától környezetvédelemmel kapcsolatos gondolatébresztő filmeket láthatnak az érdeklődők, melyek kapcsolódnak a vendégek előadásaihoz is. A szerdai nap az újrahasznosítás jegyében fog telni, ehhez kapcsolódóan este hat órától ruhabörzét szervez a csoport, ahol a megunt, kinőtt, már nem használt ruháinkat cserélhetjük el. A csereberélésben elfáradt látogatókat eközben újrahasznosítással kapcsolatos rövidfilmek szórakoztatják.
Április 22-én, a Föld Napján filmpremiert láthatnak az érdeklődők az M-klubban, melyet egyszerre vetítenek Budapesten, és Kecskeméten is.
A programsorozat zárásaként 23-án, szombaton, a szegedi Greenpeace csoport szemétszedést tervez a város különböző pontjain, amelyre várnak minden segítőkész önkéntest.

Előző sztori

770 éve ütköztünk meg a muhi síkon

Következő sztori

Szeri húsvétra készülnek a nemzeti parkban