Sport

Góllesen: a megyei labdarúgás aranymorzsái Nógrádi Tiborral

Góllesen: a megyei labdarúgás aranymorzsái Nógrádi Tiborral

2011. április 21., csütörtök
Góllesen: a megyei labdarúgás aranymorzsái Nógrádi Tiborral

Új rovatunkban, az ezentúl hétről hétre jelentkező Góllesenben Nógrádi Tibor, az MLSZ területi igazgatója árul el kulisszatitkokat a Csongrád megyei labdarúgásról, s mutatja be a sportág szépségeit, örömeit az olvasóknak.

Az elmúlt hétvégén két csodálatos összecsapást tekintett meg a helyszínen a megyei igazgatója, melyekben az volt az egyik közös pont, hogy mindkettő hatalmas csata után 2-2-es döntetlennel ért véget. Szombaton a Mindszent – Csongrád megyei I., vasárnap a Szatymaz – Algyő megyei II. osztályú derbin járt

Nógrádi Tibor

. „A mindszenti találkozót egy osztállyal magasabb iram és színvonal jellemezte, de ezúttal nem is elsősorban a szép jelenetekre, gólokra akarok kitérni, hanem a hazaiak csapatkapitányára, edzőjére, játékosára, mindenesére:

Tóth Csaba

személyére. Szó szerint alig van lába, láthatóan nehezére esik minden mozdulat, a hosszú pályafutás megviselte a térdét, mégis – mint hosszú évek óta – a rá jellemző akarattal, a labdarúgás iránti alázattal játszott és irányított, s erőfeszítései egy fantasztikus fejesgólt eredményeztek. Ha példaképeket keresünk, nem kell távolra menni, sok érték van közöttünk: egy ilyen a mindszentieknél Tóth Csaba” – kezdte Nógrádi Tibor. Az igazgató a mérkőzést követően tárgyalt

Zsótér Károly

polgármesterrel is. „Több mint reményteli, hogy a település elöljárójának feltett szándéka: élve a megnyíló lehetőségekkel virágzó futballt, utánpótlás-nevelést varázsoljon Mindszentre. Ebben a megyei igazgatóság is örömmel lesz partner” – ígérte. A program a megyei II. osztály felsőház csúcsrangadójával folytatódott másnap. „Szatymazon megtapasztaltam, milyen óriási téttel bír a megye II. felsőháza. Egy sportszerű, de heves indulatokkal tarkított mérkőzést láttam. A semleges nézőnek hatalmas élményt jelentett a két élcsapat sok-sok szurkoló előtti parázs csatája. Persze tisztában vagyok vele, a résztvevők az eredmény alakulása mentén ezt másként élték meg”. Nógrádi Tibor kifejtette: a Góllesen rovatban nem elsősorban szakmai jellegű elemzésekbe kíván bocsátkozni, hanem a labdarúgás tetten ért csodáit, szépségeit akarja továbbadni az olvasóknak. „Ebből a szempontból hatalmas örömet jelentett a szerdai kupanap, ahol valamennyi együttes a továbbjutásért hajtott, a sorozat rangjához méltóan teljesített, Nem véletlen, hogy három találkozó is hosszabbításba torkollott, s tömény izgalom mellett dőlt el, ki folytathatja a negyeddöntőben. Köszönöm a csapatoknak, hogy igazán komolyan veszik a kupát, s köszönöm a SZEGEDma.hu-nak is, hogy szerepet vállal a sorozat újrapozicionálásában. Továbbra is bízom az együttműködő támogatásban” – zárta e heti gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.