Közélet

Forgalomkorlátozás a Tisza Lajos körúton

Forgalomkorlátozás a Tisza Lajos körúton

2011. április 2., szombat
Forgalomkorlátozás a Tisza Lajos körúton

A 4-es villamosvonal rekonstrukciója keretében elkezdődnek a munkálatok a Tisza Lajos körúti szakaszon is. Várhatóan három és félhónapos forgalomkorlátozás lép érvénybe április 4-én, hétfőn reggel a Tisza Lajos körúton - tájékoztat a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. közleménye.

A 4-es villamosvonal rekonstrukcióját a kivitelező MTV4 Konzorcium szakaszosan végzi. A bontási és építési munkálatok elkezdődnek a Tisza Lajos körúton is. A Dózsa György utcai kereszteződésben a kivitelező két ütemben védőcsöveket fektet le, hogy a 9-es troli közlekedését ne akadályozza. Az I. ütemben, április 4-én, hétfőn és április 5-én, kedden a kereszteződés Glattfelder tér felőli részén dolgozik. Emiatt a Tisza Lajos körútról a Dózsa György utcába kanyarodó sávot korlátozott feltételekkel lehet majd használni. Ezt követően a II. ütemben a kereszteződés Anna-kút felőli oldalán dolgozik a kivitelező, ismét használható lesz a kanyarodósáv. Ezzel párhuzamosan április 4-én, hétfőn reggel elkezdődik a tervek szerint a Tisza Lajos körúti villamospálya bontása a Dózsa György utcai kereszteződéstől az Anna-kútig, a kijelölt munkaterületen. Az Anna-kút irányába haladó belső sávot a sínek mentén lezárják. A külső sávban átmenetileg megszűnik a parkolás. Ideiglenesen szünetel a keresztforgalom is; a Tisza Lajos körútról a Glattfelder tér irányába haladók nem tudnak balra bekanyarodni a Madách, a Szent Mihály, illetve a Juhász Gyula és a Teleki utcákba. A mellékutcákat kerülő útvonalon célszerű megközelíteni: a Juhász Gyula utcából a Tisza Lajos körút–Kálvin tér–Tisza Lajos körút útvonalon elérhető a Takaréktér utca. A Kálvin téri templomot megkerülve lesz lehetőség balra kanyarodni a Tisza Lajos körútra. A másik irányban, a Juhász Gyula utca a József Attila sugárút–Osztrovszky utca felől érhető el. A Tisza Lajos körút másik oldalán pedig, a Glattfelder tér irányába haladó külső sávot zárják le az Arany János és a Dózsa György utca között. Emiatt átmenetileg a körútnak ezen az oldalán is tilos lesz parkolni. Ezen a szakaszon a faltól falig felújítás jegyében a járda rekonstrukciót kezdi el a kivitelező. A munkálatok a tervek szerint július közepéig tartanak. (Lásd a térképen!) Bővebb információ:

www.ujpalyan.hu

. A 4-es villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit a nemzetközi közbeszerzési tenderen az MTV4 Konzorcium nyerte nettó 2,35 milliárd forintos ajánlatával; a cégtársulást a budapesti székhelyű Magyar Aszfalt Kft. vezeti, tagja a Tóth T. D. Kft. és Viv Zrt. A kivitelező elbont és újjáépít 5452 méter villamosvágányt és felsővezetéket, valamint 4 kitérőt. Felújítja a megállókat és a kapcsolódó közműveket, korszerű forgalomtechnikát telepít. Megépít 8740 négyzetméter aszfaltutat, 100 négyzetméter terelőszigetet és 4000 négyzetméter járdát. A 4-es villamosvonal a Tarján végállomás és az Anna-kúti csomópont között újul meg. Ezzel párhuzamosan a kivitelező átépíti a Glattfelder tér közlekedését; a Tisza Lajos körút pedig faltól falig újjászületik. A körúton végig tömegközlekedési sáv lesz, térburkolattal látják el a járdákat és végig zöld szigeteket alakítanak ki. Cseréli a kivitelező a Tisza Lajos körút Dugonics tér és Anna-kút közötti szakaszán a korábban készült tömegközlekedési sáv burkolatának kopórétegét, amelyet 5 évente kell karbantartani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.