Szórakozás

EU-elnökség - Szecessziós kincsvadászat és Liszt-maraton

EU-elnökség - Szecessziós kincsvadászat és Liszt-maraton

2011. április 21., csütörtök
EU-elnökség - Szecessziós kincsvadászat és Liszt-maraton

A magyar EU-elnökség utolsó negyedévében a legkülönbözőbb közönségrétegeket megszólító programokkal rukkol elő itthon és külföldön a Hungarofest, amely a Liszt-év ezen periódusára is kínál érdekességeket. Lesz például szecessziós kincsvadászat, Liszt-maraton, Szomszédünnep és fesztivál a Duna-parton.

A Hungarofest kreatív igazgatója,

Balatoni Mónika

az eseményeket beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón elismerte, hogy kissé "farnehézzé" vált a program, májusra és júniusra rengeteg esemény zsúfolódott össze. Mindezt azzal indokolta, hogy a költségvetés, a közbeszerzési eljárások, a céget is érintő zárolás miatt később indulhatott a munka. Mint elmondta, hamarosan lekerülnek a Magyar Nemzeti Múzeum kerítéséről Az európai szecesszió nagymesterei - Barcelona-Brüsszel-Budapest című kiállítás képei, de a tárlat zárásaként május 7-én hatalmas szecessziós családi pikniket rendeznek a Nemzeti Múzeum kertjében. A vándortárlat iránti nagy érdeklődésre alapozva szecessziós túrák is indulnak a városban, a fiatalokat például kincsvadászatra várják majd. A Liszt-év alkalmából Magyarország 2000 után újabb kitüntető lehetőséget kapott arra, hogy a Vatikánban koncertet adjon - emlékeztetett

Erdődy Orsolya

, a Hungarofest Klassz Zenei Irodájának vezetője, hozzátéve, hogy a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Szent Erzsébet-legenda helyett terjedelmi okból inkább egy kisebb darabokból álló műsorral lép fel a VI. Pál teremben május 27-én. Itthon azonban a tervek szerint megszólal a legenda. Május 22-én egész napos Liszt-maratont rendeznek a Millenárison, délelőtt a kisebbeket, délután pedig a kamaszokat várják, de leginkább egész családokra számítanak. Május 28-án a Szegedi Szabadtéri Játékokkal együttműködve Liszt mindenkinek címmel rendeznek crossover koncertet a Dóm-téren. Ugyanezen a napon az ország számos helyén tartanak Szomszédünnepet - a francia kezdeményezésbe tavaly az EKF alkalmából "kóstolt" bele Pécs és környéke, idén azonban több városra is kiterjed a rendezvény. Ami az EU-elnökség finisét illeti, sikerült meghívni a két éve elhunyt legendás koreográfus,

Pina Bausch

társulatát. A Tanztheater Wuppertal egy Budapesten még nem látott Pina Bausch-koreográfiával, a Sweet Mambo című darabbal két estén, június 13-án és 14-én vendégszerepel a Nemzeti Színházban. Brüsszelben június 21-én az Európai Parlament előtt tartanak EU-elnökségi kulturális és gasztronómiai zárórendezvényt. Budapesten június 24-én, 25-én és 26-án nagyszabású Duna-parti fesztivált szerveznek a Dunastratégia brüsszeli aláírási ceremóniájához kapcsolódva. A Kopaszi gáttól a Margitszigetig, még a vízen is lesznek műsorok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.