Közélet

Egyházi működtetésbe adja gyermekvédelmi otthonait a Csongrád Megyei Önkormányzat

Egyházi működtetésbe adja gyermekvédelmi otthonait a Csongrád Megyei Önkormányzat

2011. április 27., szerda
Egyházi működtetésbe adja gyermekvédelmi otthonait a Csongrád Megyei Önkormányzat

Ellátási szerződés keretében egyházi működtetésbe, a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásába adja gyermekvédelmi otthonait a Csongrád Megyei Önkormányzat – döntött egyhangúlag a megyei közgyűlés szerdai ülésén.

Zakar Péter

alelnök előterjesztése szerint a Csongrád megyei területi gyermekvédelmi szakszolgálat jelenleg hat lakásotthonban összesen 68 helyet tart fenn, a nevelőszülői hálózatban 505 gyermekről gondoskodnak, illetve 59 utógondozott ellátását külső helyeken oldják meg. Az önkormányzat az elmúlt években 650-700 millió forintot fordított a szakszolgálat és az otthonok működtetésére, ebből 150-180 millió forintot a normatíván és állami támogatáson felül a saját költségvetéséből. Az otthonok működtetésének átadásától az idén 76 millió, éves szinten 130 millió forint megtakarítást vár az önkormányzat. Az együttműködés nem egyedülálló az országban, 2008-ban a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és a Váci Egyházmegye hasonló megállapodást kötött. Az előzetes kapcsolatfelvétel alapján a Szeged-Csanádi Egyházmegye komoly érdeklődést mutat a feladat átvállalásával kapcsolatban, megalapította a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató elnevezésű intézményét. Az átadás-átvétel pontos részleteiről és időpontjáról később állapodik meg az egyházmegye és az önkormányzat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.