Egyház

Az igazi keresztény politika

Az igazi keresztény politika

2011. április 12., kedd
Az igazi keresztény politika

Az aktuálpolitika és az igaz hit egyre erősebben és egyre többet csatározik. A kereszténységen belül a különböző felekezeteket tekintve, egyre nagyobb a megosztottság a politikához viszonyítottan: bizonyos egyházak a világ szemében közelebb kerültek az aktuális politika révén a világi, törvényi egyházi mivoltukhoz, bizonyos egyházak, pedig távolabb kerültek a világi, törvényi egyház megfogalmazástól. Nézzük akkor meg, hogy a világi meghatározók felett, milyen állampolgársága, jogai és lehetőségei vannak egy élő hitű kereszténynek.

Primer állampolgárság

„Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek annak hatalmas dolgait, a ki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket, akik hajdan nem nép voltatok, most pedig Isten népe vagytok; akik nem kegyelmezettek voltatok, most pedig kegyelmezettek vagytok.”

Péter első levele 2:9-10 Aki hit révén Jézus Krisztus kereszthalálával megtérésre jut, már itt a Földön mennyei honpolgársággal rendelkezik, szent, Isten bűntelennek fogadja el. Ezáltal igei alapon idegen és vándor, földi életében, egy világi terminussal élve: külföldi, és külföldiként külhoni kiküldetés részeseként él, akárcsak hívő, mennyei polgártársai. Mi több, igei alapon állítom, hogy királyi pap, és a szent nemzet egy tagja, ugyanakkor időről-időre ráébred, hogy idegenként és vándorként igazi otthona már nem a Földön található. Mégsem ok nélkül él itt, hisz ha felismeri annak jelentőségét, hogy mit jelent a mennyei honpolgársága, akkor az evangélium hirdetése révén igyekszik minél több embert megnyerni az igazságnak, hogy ők is megmenekülve az örök kárhozattól, az örök életre juthassanak.

Primer államforma

„Nézvén a hitnek fejedelmére és bevégezőjére, Jézusra, aki az előtte levő öröm helyett, megvetve a gyalázatot, keresztet szenvedett, s az Isten királyi székének jobbjára ült.”

Zsidókhoz írt levél 12:2 Maga az államforma királyság, mégpedig a Mennyei Királyság, ahol az uralkodó király örökké él, a királyi szék mellett, jobb kéz felől pedig a megdicsőült Jézus foglal helyet. Sőt ezen felül a Fiú uralkodó megígéri, hogy ahogyan Ő egy királyi székbe ülhetett az Atyával, úgy a hívővel is megosztja királyi székét, és egy királyi székbe ülhet a hithű személy magával Jézussal: „Aki győz, megadom annak, hogy az én királyiszékembe üljön velem, amint én is győztem és ültem az én Atyámmal az ő királyiszékében.” (Jelenések könyve 3:21) Ez a birodalom és annak uralkodója minden világi állam felett való, ha elismeri létét a világi állam, ha nem, abban az esetben is. Ez a saját világi egy nemzetünkre nézve sincs másként, ilyen értelemben nemzetek és emberi számítások felett való ország, a Mennyország alatt található saját nemzetünk is.

Napi sajtó

„Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait.”

Zsidókhoz írt levél 4:12 A napi sajtó pedig a Biblia, az ige, ami élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, megítéli a gondolatokat és szívek indulatait. Elcsépelt frázisnak tűnhet mindez, de messze nem az, már beteljesült több száz próféciát tartalmaz, olyan eseményeket, amelyeket jóval bekövetkezésük előtt jelezett Isten az Ő igéjén keresztül. Ezen felül, az elkövetkező eseményekre még ugyanennyi prófécia, és a Biblián belül pedig egy egész könyv, a Jelenések könyve beszél arról mi minden fog még történni itt a Földön. Nem véletlenül forgatja a hívő oly lelkesen, Bibliáját, hisz minden napra, emberi kapcsolataira, pénzügyeire, munkájára, és a távolabbi jövőre nézve is megtalálja benne az útba igazítását. Valaki pedig egyszer azzal a találó hasonlattal élt, hogy Biblia Isten emberekhez írt szerelmes levele, hisz felöleli, és teljes egészében tartalmazza a megváltás és szabadítás üzenetét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.