Közélet

Az ENSZ-főtitkárral tárgyalt Orbán Viktor

Az ENSZ-főtitkárral tárgyalt Orbán Viktor

2011. április 18., hétfő
Az ENSZ-főtitkárral tárgyalt Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn hivatalában fogadta a Budapesten tárgyaló Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt; a megbeszélésen téma volt az észak-afrikai helyzet és az európai romastratégia is - tájékoztatott a kormányfő szóvivője.

Szijjártó Péter

az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a tárgyalópartnerek áttekintették az Észak-Afrikában kialakult helyzetet és ezzel kapcsolatban az eddig megtett, valamint a még szükséges humanitárius lépéseket. Az Európai Unió soros elnökeként Orbán Viktor arról tájékoztatta az ENSZ-főtitkárt, hogy az Európai Tanács következő ülésén foglakozik a migráció ügyével, továbbá arról is, hogy a világ segélyezésének 60 százalékát az EU biztosítja - közölte a szóvivő. Tájékoztatása szerint a magyar kormányfő rendkívüli fontosságúnak nevezte, hogy küszöbön áll az európai romastratégia elfogadása. Magyarország pályázik az ENSZ Biztonsági Tanácsában betöltendő, nem állandó tagságra, melynek során hasznosítani tudná az unió soros elnökeként, valamint a nyugat-balkáni térség stabilizációja során szerzett tapasztalatait - zárta közleményét Szijjártó Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.