Az édesanyákat köszöntötte a megyei önkormányzat és a Rendezvényház + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Május első vasárnapján az anyák napját ünnepeljük. Ebből az alkalomból Csongrád megye önkormányzata és az újszegedi Rendezvényház minden évben külön köszönti azokat az anyukákat, nevelőanyákat, akik vállalják hátrányos helyzetű vagy árva, állami gondozott gyermekek gondozását, nevelését, segítését.

A hagyományoktól eltérően ezúttal a Szegedi Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen színvonalas műsorral igyekeztek különlegessé tenni ezt a napot a számukra. Idén az anyák napi rendezvényen Vízhányó Ferenc, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke és Molnár Csaba, a Rendezvényház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd a Budapesti Operettszínház kiváló művészei, Bódi Barbara és Peller Károly énekeltek operettslágereket. A műsoruk címe: „Cintányéros cudar világ” volt.

no images were found

Harmadik alkalommal jövünk össze, hogy kellő hangulatban, jókedvvel köszöntsük az édesanyákat – mondta üdvözlőbeszédében Molnár Csaba. Az anyukák sosem magukkal törődnek elsősorban, hanem a családjukkal, gyermekeikkel. Soha nem helyezik magukat előtérbe, inkább szerényen a háttérben maradnak, hogy otthon, a családban mindig minden rendben legyen, hangsúlyozta Vízhányó Ferenc. Köszönetét fejezte ki azoknak az édesanyáknak, akik emberfeletti teljesítményt magukra vállalva megállják a helyüket, mert a szívüket, lelküket, gondolataikat adják nemcsak a saját csemetéjüknek, hanem olyan gyermekeknek is, akik valamilyen okból az ő édesanyjuktól ezt nem kaphatják meg. Tiszteletreméltó és felelősségteljes e vállalásuk, hiszen többet tesznek a mai magyar társadalomért, nemzetünk fennmaradásáért, mint mások. Minden nőnek, aki gyermeket nevel, több fronton is helyt kell állnia: a családban, a munkahelyen, a társadalomban. Nem az év egyetlen napján kell ezt meghálálnunk, de az is igaz, kellenek a maihoz hasonló különleges napok. „Az anyáknak megadatott az emberiség által ismert legnagyobb kincs: a tudat, hogy jobbá tehetik valaki másnak az életét.”
Az operettszínház két művésze valóban kitett magáért, közel egyórás összeállításukban felcsendültek a magyar operettvilág legismertebb, legkedveltebb örökzöldjei, részletek a Csárdáskirálynőből, a János vitézből, a Cirkuszhercegnőből, a Mágnás Miskából, a Zsuzsi kisasszonyból, Huszka Jenő felejthetetlen alkotásaiból, a Budapestről szóló dalokból egy csokorra való. A hálás közönség a végén már együtt énekelte a művészekkel a Hajmási Pétert.
A műsor végén süteménnyel és üdítővel kedveskedtek a vendégeknek, majd távozáskor mindenki kapott egy-egy kis cserepes virágot ajándékba, emlékeztetőül a hangulatos estre.

no images were found

Előző sztori

Januártól csökkennek a vállalkozások adminisztrációs terhei

Következő sztori

Örök hűséget fogadott a hercegi pár