/

Április 20.: A Föld Napja az SZTE TIK-ben – Játsszon és nyerjen!!!

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kérdezz – Felelek – Nyerek!
Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

Vegyen részt Ön is a SZEGEDma.hu és az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ a Föld Napja alkalmából meghirdetett közös játékában, és nyerjen egy LG telefont, valamint más értékes ajándékokat!

Mindenki tehet azért, hogy jobb legyen környezetünk, saját cselekedeteivel is segíthet megváltoztatni a világot – ez is lehetne a mottója a Föld Napja 2011-es programjainak, melyet április 20-án, szerdán rendeznek az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjában.

A környezettudatosság jegyében az SZTE TIK vezető szerepet vállal a régióban a rendezvények környezeti hatásainak csökkentése érdekében. Magyarország első Zöld Kongresszusi Központjában a mindennapok során és a kiemelt események alkalmával is sokat tesznek azért, hogy a város és az egyetem polgárai környezettudatosan éljenek. A szerdai egész napos rendezvényen a szórakoztató programok mellett az érdeklődők megismerhetik, miként lehet energiatakarékosan működtetni egy 25 ezer négyzetméteres épületet, s maguk is tippeket kaphatnak ahhoz, hogy tegyék „zöldebbé” életüket.

Ezen a napon a látogatók olyan helyekre is eljuthatnak, melyek máskor rejtve maradnak a kíváncsi szemek előtt. Előzetes regisztrációt követően – jelentkezés az SZTE TIK Facebook-oldalán, a zoldhirek@tik.u-szeged.hu e-mail címen vagy az ügyfélszolgálaton – a vállalkozó szelleműek 10, 12, 14, 16 órakor részt vehetnek egy kazántúrán, ahol kiderül, hogy fűtik és hűtik a hatalmas épületet. A legbátrabbak az épület tetején – ahonnan rendkívüli kilátás nyílik a belvárosra – megnézhetik a használati meleg vizet előállító 50 négyzetméteres napkollektor mezőt is.

Délelőtt kerékpáros csapatverseny indul az épület előtt, a bicajosok közösen eltekerhetnek az Egyetemi Füvészkertbe is, délután pedig a II. SZTE TIK Kerékpár-szépségversenyen kiderül, kié a legtutibb bringa. Azokat, akik a testmozgás két kerék nélküli változatát választják, sporteszközök várják a TIK melletti parkban, a lustábbak pedig plédekre telepedve társasjátékokkal is múlathatják az időt. A Gyerekterep ezúttal felnőtteknek (is) izgalmas játékokkal várja a kikapcsolódni vágyókat, a kvízekkel pedig bárki próbára teheti környezetvédelmi ismereteit. Ha valaki megéhezik vagy megszomjazik, a biobüfé kínálatából válogathat. Egy rögtönzött tárlaton mindenki megismerheti, miért a Szegedi Tudományegyetem Magyarország, s Európa keleti felének legzöldebb felsőoktatási intézménye.

Egyetlen nap azonban nem elég, ezért a Hagyj nyomot! üzenő falon és az ígéretládába mindenki leírhatja azokat a vállalásait, melyekkel az év hátralevő részében tenni próbál azért, hogy megváltoztassa a világot.

Játsszon velünk, és nyerjen egy LG telefont és értékes ajándékutalványt!
Teendője csupán annyi, hogy az alábbi kérdésekre elküldi a helyes megfejtést április 19. (kedd) éjfélig, melyet név, e-mail cím és telefonszám megadásával a jatek@szegedma.hu e-mail címre kérünk továbbítani.

Íme a kérdések:

1. Magyarországnak földrajzi szempontból melyik a legjelentősebb megújuló energiaforrása?
a) Vízenergia
b) Geotermikus energia
c) Szélenergia

2. A Föld természetes erdeinek kb. hány százalékát pusztította már el az ember, az ipar?
a) 45%
b) 38%
c) 80%

3. Fogmosáskor, ha folyatod a csapot átlagosan hány liter víz folyik el, ha tudjuk, hogy ha csak öblítéshez nyitod meg a csapot, átlagosan 1 liter vizet használsz el? (Ha fogmosópoharat használsz, ennél még kevesebb is elegendő!)
a) 4 liter
b) 6 liter
c) 8 liter

Eredményhirdetésre a rendezvényen, április 20-án (szerdán) 14 órakor kerül sor, a nyerteseket telefonon is értesítjük.
A játékosok jelen pályázatban való részvétellel automatikusan elfogadják a SZEGEDma.hu Nyereményjáték-szabályzatát.

Előző sztori

Megélénkült a kisvállalkozások pályázási aktivitása

Következő sztori

Hátország: kilencedik helyen zárt az U20-as Szedeák-csapat

Legutóbbi hasonló cikkek