A NATO gépei csapást mértek Kadhafi erőire Brega közelében

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A NATO harci gépei légicsapást mértek kedden Moammer Kadhafi líbiai elnök erőire mintegy 45 kilométerre keletre Brega olajkikötőtől, ahol napok óta harcok folynak a város ellenőrzéséért.

Helyszíni tudósítások szerint a légicsapás a reggeli órákban történt, s a NATO gépei megsemmisítették a hadsereg két teherautóját. A NATO-támadásnak nem voltak áldozatai, a teherautókon utazó katonáknak sikerült megmenekülniük. Brega mintegy 800 kilométerre keletre fekszik Tripolitól. Helyszíni tudósítások szerint a légicsapás a reggeli órákban történt, s a NATO gépei megsemmisítették a hadsereg két teherautóját egy lakatlan területen. A NATO-támadásnak nem voltak áldozatai, a teherautókon utazó katonáknak sikerült megmenekülniük.
A teherautókon jól látszik, hogy légicsapás érte őket, s nem szárazföldi támadás.
Brega mintegy 800 kilométerre keletre fekszik Tripolitól. A múlt csütörtök óta ádáz harcok folynak a város bevételéért, s mindkét fél időnként előrenyomul, majd meghátrálásra kényszerül. Kedd reggel a lázadóknak sikerült megközelíteniük a várost, mielőtt a kormánycsapatok bombázásai elől menekülve keleti irányba hátráltak.

Előző sztori

Európai minta lesz a Duna-stratégia

Következő sztori

Illés Tibor Szeged 2010 sajtófotó-kiállítása a Somogyiban