Írjon nekünk

Közélet

A Klauzál téren demonstrált az MSZP (Frissítve) + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Illyés Gyula Egy mondat a zsarnokságról című versének elszavalásával kezdődött az MSZP szegedi városi szervezetének és az MSZP Demokratikus Koalíció platformjának demonstrációja az alkotmányról való szavazás után a Klauzál téren. „A demokraták demokraták maradnak minden körülmények között” – jelentette ki Kozma József, a szocialista párt szegedi szervezetének elnöke.

Hozzátette: azért gyűltek össze itt Szegeden, hogy megmutassák és elmondják, hogy az Alkotmány megszavazása után is egy demokráciáért fellépő politikai erő, platform ragaszkodik ahhoz, hogy jogállam legyen, és hogy az emberi szabadságjogok teljesüljenek, hogy itt Szegeden is tisztességgel, emberséggel tudjanak élni az emberek.
„Ez a fideszes pártalkotmány nem összehozza az embereket, hanem a társadalmi megosztottságot erősíti. Olyan törvényeknek nyit utat, amelyek a társadalom széthasításában tovább fognak haladni” – fogalmazott Kozma József a demonstráció előtti rögtönzött sajtótájékoztatóján. A szocialista párt szegedi frakcióvezetője szerint három év múlva eljön az a váltás, ami a demokratákat emeli be a hatalomba. „A demokraták ezt a hatalmat szolgálatnak fogják tekinteni, mi erre készülünk, ez a szolgálat megszünteti a most épülő antidemokratikus rendszert, és megszünteti azt a múltbarévedést, ami egyfajta Horthy-érára próbál visszatekinteni, amely Szegeden Gömbös Gyulát a város díszének tekinti” – hangsúlyozta Kozma.
Az Alkotmányosság és a demokratikus vívmányok melletti demonstráción a mintegy harminc egybegyűlt előtt az MSZP Demokratikus Koalíció platform szegedi tagja is bírálta a hétfő délután megszavazott új alaptörvényt. „Néhány óra múlva vége lesz a harmadik Magyar Köztársaságnak, s vége az Alkotmánynak is, mely eddig a jogtipró hatalommal szemben utolsó menedékünk volt. Holnaptól törvényesen is Orbániában fogunk élni, ahol a törvény csak arra jó, hogy a jogfosztottságot a jog erejével védje” – jelentette ki Lukács Zoltán.
A demonstráción Kozma József a helyi Fideszt is bírálta, mint mondta, nem megy be mindig örömmel a torony alá, ahol jobboldali gőgös dúródást tapasztal, rokonoknak és jó barátoknak osztogatnak pozíciókat. Szerinte, ha nem fognak össze a demokraták, akkor újra fog alakulni a Nemzeti Egység Pártja egy új Gömbös Gyula vezetésével.
A Klauzál téren felállított standnál bárki aláírhatta az MSZP „időben szólunk” petícióját, a papíron szerepel, hogy az aláírásgyűjtés eredményéről a kormányt tájékoztatni fogják.


Közélet

Hiába figyelmeztetik a vendégeket, sokan továbbra is etetik a galambokat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Fennáll a veszély, hogy tartósan a Virág cukrászdához szoknak a galambok.

Tovább olvasom

Hírzóna

Költségvetési rendeletet alkot a megyei közgyűlés

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A trianoni békediktátum 100. évfordulóján az egykori  Csanád megye nevével egészül ki a megye elnevezése.

Tovább olvasom

Közélet

Elkezdődött a Szőke Tisza roncsainak kiemelése Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A hajó várhatóan péntekre kerül a szárazföldre.

Tovább olvasom

Aktuál