Közélet

Új magyar autonomia-koncepciót kezdeményez a Jobbik Erdélyben

Új magyar autonomia-koncepciót kezdeményez a Jobbik Erdélyben

2011. március 14., hétfő
Új magyar autonomia-koncepciót kezdeményez a Jobbik Erdélyben

Érmihályfalván tartott közös előadást Toroczkai László a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke, és a Csongrád megyei közgyűlés képviselője, valamint Szegedi Csanád a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke, és európai parlamenti képviselője.

Az eseményt nagy érdeklődés övezte, a helyi lakosok, a környező települések polgárai, valamint a sajtó képviselői is nagy számban jelentek meg a rendezvényen.

Szegedi Csanád

beszédében kiemelten hangsúlyozta az érmelléki autonómia fontosságát, párhuzamot vonva a dél-tiroli példával. Kifejtette, hogy sok esetben csak Székelyföldet emelik ki az erdélyi területek közül az anyaországi politikusok, ezzel szemben mind ő maga, mind pedig a Jobbik többi képviselője átérzik a más területeken élő erdélyi magyarság nehéz helyzetét is, és megtesznek mindent képviseletük érdekében. A helyi lakosság kérésének eleget téve Szegedi vállalta, hogy a jövőben még erőteljesebben fogja képviselni az érmelléki autonómia ügyét az Európai Parlamentben. Hozzátette továbbá, hogy a helyi magyarság eredményes képviseletéhez elengedhetetlen, hogy a különböző erdélyi szervezetek összefogjanak, és egységesen lépjenek fel érdekeik érvényesítése érdekében. Ennek szellemében Szegedi Csanád indítványozta az Érmelléki Magyar Nemzeti Tanács alapköveinek letételét. A helyszínen jelen lévő

Lokodi Ferenc

, a HVIM erdélyi elnöke,

Kozma Csaba

, az MPP Bihar megyei elnöke, valamint az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács képviseletében Dr.

Szilágyi Ferenc

osztotta Szegedi elgondolásait, és szándékukat fejezték ki az együttműködés létrehozására. Lokodi Ferenc az esemény zárórészében

Bogdánffy Szilárd

emlékérmet adott át Szegedi Csanádnak, ezzel is elismerve az összmagyarság, azon belül is az érmellékiek érdekében tett erőfeszítéseit. A rendezvényt követően Szegedi Csanád külön megbeszélést tartott Kozma Csabával, az MPP megyei elnökével, ahol megállapodtak az MPP és a Jobbik közötti megyei szintű stratégiai partnerség kiépítéséről.

Kiadó: Szegedi Csanád EP képviselő titkársága

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.