Közélet

Milliárdos beruházás Szeged belvárosában

Milliárdos beruházás Szeged belvárosában

2011. március 2., szerda
Milliárdos beruházás Szeged belvárosában

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata nyílt közbeszerzést hirdetett a „Szeged Agóra Pólus a közművelődés szolgálatában” című projekt kivitelezésére, amely bontást, új építést és felújítást is magába foglal - a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az építési terület a Kálvária sugárút-Jósika utca-Gogol utca-Londoni körút által határolt tömbbelső. A területen található épületek nagy részét el kell bontani, helyükön épül az új közművelődési intézmény épülete, a megmaradó épületeket pedig fel kell újítani. Az említett új épület négy szinten 6.751 négyzetméteres lesz, a felső födémen 915 négyzetméteres zöld tetővel. A becsült költséget nem közli a felhívás, viszont tartalmazza a támogatásokat: a TIOP-ból 1 milliárd 281 millió, míg a KEOP-ból 111 millió forint jár. Nem tehet ajánlatot az a cég, amelynek 2008-2010 között a nettó árbevétele - átlagosan - nem éri el az évi 1,5 milliárd forintot. Ugyanebben az időszakban a magasépítési munkákból származó nettó árbevételnek el kell érnie az 1 milliárd forintot. Az ajánlattételi határidő április 13. Az eredményhirdetés tervezett időpontja április 26., míg a szerződéskötésé május 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.