Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: Szedeák-siker a B33 Tour szegedi állomásán + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Vasárnap nem akármilyen egész napos kosárélményben lehetett része az újszegedi sportcsarnokba kilátogatóknak. Szegedre érkezett ugyanis az OTP Junior B33 Tour pénzdíjas versenysorozata. A gála a felgyorsult játék mellett a versengésről is szólt, s ahogy az várható volt a profik is képviseltették magukat.

A versenyre 11 csapat nevezett, közöttük a profik is ott voltak a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák csapatából: a Szedeák I. (Nebojsa Dukics, Szabad István, Széll Bence, Varga Dániel) és a Szedeák II (Horváth János, Márok Soma, Rozs Tamás, Zsom Gábor) mellett feltűnt egy Gátlástalan Tüzelők nevet viselő együttese is, keretében Tanács Attilával, Simándi Árpáddal és Mészáros Jánossal az NB I/A-s együttes első csapatából.

Két csoportban, csoportonként négy továbbjutó helyért játszottak a csapatok a szegedi torna első körében. Az OTP Junior B33 Tour továbbra is igazolta atomkosárlabda jellegét, a gyors pörgős játék miatt (10 másodperces támadóidő) a legtöbb meccs véget ért a rendes játékidő letelte előtt, mert a győztes elérte, esetleg – például 31-ről hárompontost dobva – meg is haladta a 33 pontot. Noha akadtak igen nagy arányú különbségek is, a mérkőzések többnyire nagy csatákat, szoros eredményeket hoztak.
A legjobb 8 közé a Szedeák I., a Szedeák II., a Bodrogi Bau, a Kicsi a rakás, az Önkéntesek, a Gátlástalan Tüzelők, a C.Á.P.A., és a K76ers jutott tovább.

A kieséses szakasz első körében már a pénzdíjak is látható közelségbe kerültek. Aki itt továbbment, az már biztosra vehette, hogy visszanyeri a nevezési díjat. Erről a lehetőségről először az Önkénteseknek kellett lemondaniuk. Őket hasonló módon követte a C.Á.P.A., a Szedeák II. (amolyan házi döntőként a Szedeák I. ellen alul maradva) és a K76ers csapata.

Következhetett az elődöntő az alábbi párosítással: Gátlástalan Tüzelők – C.Á.P.A., Szedeák I. – Bodrogi Bau. A Gátlástalanok igyekeztek nevüknek megfelelni, amit lehet bevállaltak közelről-távolról, s ennek döntőbe jutás lett ez eredménye. Nem volt gátlásos a Szedeák I. sem, ellentmondást nem tűrően búcsúztatták a budapesti tornán még Kutyaütők néven döntős Bodrogi Baut.
Elődöntők: Gátlástalan Tüzelők – C.Á.P.A. 33-17, Szedeák I. – Bodrogi Bau 34-15.

A döntő előtt sor került egy kosárra dobó párbajra, ahol korra, nemre, méretre vonatkozó megkötések nélkül gyülekezhettek a büntető vonal mögött a biztos csuklójú vállalkozók. A Nike Air Force 1 Büntetődobó-versenyen nevéből kiindulva nem nagy meglepetés, hogy a legacélosabb kezű jelentkező nyereménye egy Nike AF 1 kosárcipő volt. Ezúttal hat pontos dobásra volt szükség a párbaj megnyeréséhez. Ezt Zsom Dávid, egykor igazolt játékos, abszolválta, aki így előbb, a fotó kedvéért, két csinos rendezőlányt, majd egy pár Nike kosárcipőt ölelhetett magához.

Egymásnak és a nézőknek sem kellett bemutatni a döntő résztvevőit – lévén többségük a Szedeák jelenlegi vagy egykori aktív játékosa -, így a műsorközlő elsősorban a protokoll miatt szólította a pályára sorban a csapattagokat. A nézőtéren felharsant a nem túl provokatív “Hajrá Szeged” kiáltás, és megkezdődött a játék – mindjárt a Szedeák I. kétpontosával. Nagyjából ezzel a kezdettel végződött a két csapat közti barátság, ha csak egy bő fertályórára is. Az első játékrész felénél egy 9-9-es, döntetlen állás lett fogcsikorgató küzdelmük eredménye. A pályán lévők gondosan ügyeltek arra, hogy megfelelően kiszolgálják a közönséget, nem hiányzott repertoárjukból sem a ziccer, sem a büntető, sem a hárompontos. Az első játékrész második fele azonban már nem sikeredett ilyen kiegyensúlyozottra. Ebben a hektikusságban nagy szerepe volt a Szedeák I. óriásának, az újvidéki Nebojsa Dukicsnak, aki civilben Szeged NB I A csoportos csapatának erőssége. Dukics remek triplájával alakult ugyanis 17-23-ra a félidei eredmény a Szedeák I javára.

A rutinos B33 szurkolók már sejtették fordulás után, hogy a folytatásban nem lesz szükség a mérkőzésidő lejártát jelző dudaszóra. Nem árulunk el nagy titkot, sejtésük beigazolódott. Még el sem érkeztünk a második félidő feléhez, amikor egy távoli dobás nyomán már tíz pontosra nőtt a Gátlástalanok hátránya egy Dukic-tripla révén. A Gátlástalanok javára írandó, hogy egyetlen hárompontosnyira a vereségtől sem adták fel és valóban gátlástalan dobópárbajba bocsátkoztak. Ez a párbaj azonban nem volt hosszú kimenetelű. Még 2 perc 12 másodperc hátra volt, amikor a Szedeák I. megszerezte 33. pontját.

Az aranyérmek és a győztesnek járó 100 ezer, illetve a második helyezettet megillető 40 ezer forint átadása után nemcsak a finalistáknak jutott nyeremény. Id. Bodrogi Ferenc, az ezúttal a 3-4. helyen végző, és természetesen újabb ranglistapontokkal gazdagodó Bodrogi Bau névadó szponzora, a leglelkesebb szurkolónak járó különdíjat vehette át.

OTP Junior B33 Tour 2011 Szeged, döntő:

Gátlástalan Tüzelők – Szedeák I 26-33 (17-23)

A torna végeredménye:
1. Szedeák I.
2. Gátlástalan Tüzelők
3-4. Bodrogi Bau; C.Á.P.A.

A tornáról készült összefoglalót a Sport Tv többször is műsorra tűzi, először a Sport 1-en március 23-án, szerdán 16.45-től lehet majd megtekinteni.

(Forrás: www.b33.hu.)

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Zsótér Donát távozik Újpestről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás szerződése lejárt, klubja pedig nem hosszabbított.

Tovább olvasom

Aktuál