Sport

Kézilabda: március végén Pick - Flensburg BL-nyolcaddöntő

Kézilabda: március végén Pick - Flensburg BL-nyolcaddöntő

2011. március 7., hétfő
Kézilabda: március végén Pick - Flensburg BL-nyolcaddöntő

A Pick Szeged a Mocsai Tamással felálló Flensburg, míg az MKB Veszprém a többek között Nagy László fémjelezte Barcelona csapatával került össze a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének hétfő esti, bécsi sorsolásán.

A Pick Szeged - mivel harmadik volt csoportjában, így először itthon kell játssza a nyolcaddöntő első mérkőzését, míg a csoportjában második helyen végzett Veszprém idegenben kezd csoportjában harmadik helyen végzett ellenfelével szemben Annyi volt bizonyos a hétfői sorsolás előtt, hogy az MKB Veszprém vagy a

Nagy Lászlóval

felálló spanyol Barcelonát, a

Gál Gyulát

soraiban tudó horvát Croatia Zagrebet vagy a Pick Szegedet kapja ellenfélnek. A Tisza-partiak lehetséges ellenfelei között szerepelt a Veszprém mellett a német Rhein-Neckar Löwen és a

Mocsai Tamást

és az osztrák állampolgárságú

Szilágyi Viktort

soraiban tudó Flensburg-Handewitt. Azonos csoportokból érkezőket nem sorsolhattak össze. Végül a Pick a Flensburgot, a Veszprém a Barcelonát kapta. A Pick még soha nem találkozott német ellenfelével, így mindenképp sporttörténeti mérkőzés tanúi lehetünk március utolsó hétvégéjén. "Nagyon jó ellenfelet kaptunk a legjobb 16 között. Szeretnénk az első meccsen otthon nyerni, és akkor bármi előfordulhat a visszavágón. Remek csapat a Flensburg, nem véletlenül verte meg a csoport küzdelmek alatt a Ciudad Realt" - nyilatkozta

Bella Árpád

ügyvezető a

Pick honlapjának

. "Boldoggá tesz, hogy egyáltalán eljutottunk idáig. A Flensburg rendkívül erős kerettel rendelkezik, jobb csapat nálunk, de hazai pályán ki akarjuk vívni a győzelmet, aztán majd meglátjuk... Úgy vélem, talán negyven százalék esélyünk van" - mondta a Nemzeti Sportnak.

Skaliczki László

vezetőedző is értékelte az ellenfelet, de azonnal hozzátette, hogy csapata nem fogja olcsón adni a bőrét: "A Pick még soha sem játszott a Flensburg ellen, éppen itt volt az ideje. Jónak tartom a sorsolást, a Löwen és a Veszprém nemzetközileg is jegyzett, klasszis csapat. A Flensburg kerete is nagyon erős, nem véletlen, hogy a Ciudad Real mögött a második helyen végzett, megelőzte a horvát bajnok Zagrebet. A dán, a svéd és a német játékosok remek csapatot alkotnak, a kiváló csapatszellem jellemző reájuk. Egyetlen meccsre sem mentünk ki eddig feltartott kézzel, most is harcolni fogunk az utolsó pillanatig. Nagy szükség lesz a közönségre, egy fantasztikus hangulatú szegedi meccsen pedig nyerhetünk is" - idézi a szegedi együttes honlapja a szakvezetőt. A másik magyar és Nagy László katalán együttese ezt megelőzően ötször került egymással szembe a BL-ben, és csak egyszer bizonyult jobbnak a Veszprém. Az 1997-1998-as és az 1998-1999-es szezon negyeddöntőjéből a Barcelona jutott tovább - az előbbi esetben csak több idegenben lőtt góllal -, míg az 1999-2000-es évadban a spanyol alakulat a csoportkörben mindkétszer verte magyar riválisát. A 2003-2004-es kiírás nyolcaddöntőjéből viszont a Veszprém ment tovább, 60-59-es összesítéssel.

Mocsai Lajos

alakulata tavaly is szembe került a Barcelonával, akkor a negyeddöntőben csapott össze a két gárda: az első mérkőzésen a spanyolok hazai környezetben megnyugtató, 33-27-es győzelmet arattak, majd a veszprémi visszavágón is diadalmaskodni tudtak (33-34). A nyolcaddöntők első felvonását március 23. és 27., a visszavágókat pedig március 30. és április 3. között rendezik meg.

A BL-nyolcaddöntők párosítása:

Pick Szeged - Flensburg-Handewitt (német) Barcelona (spanyol) - MKB Veszprém Schaffhausen (svájci) - Montpellier (francia) Kolding (dán) - THW Kiel (német) Chambéry (francia) - Ciudad Real (spanyol) Boszna Szarajevo (bosnyák) - Csehovszki Medvegyi (orosz) Croatia Zagreb (horvát) - Rhein-Neckar Löwen (német) Hamburg (német) - Valladolid (spanyol)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.