Közélet

Év végéig 3500-zal nő a rendőrség állománya

Év végéig 3500-zal nő a rendőrség állománya

2011. március 4., péntek
Év végéig 3500-zal nő a rendőrség állománya

Az év végéig 3500 rendőr kiképzését és a rendőrség állományába történő beléptetését biztosítják a rendészeti szakközépiskolák az Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály ütemterve alapján - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Első ütemben vasárnap 11 órakor tesz ünnepélyes esküt a rendészeti szakközépiskolás, most másodéves, januártól a szakmai gyakorlatát a Készenléti Rendőrségnél töltő, próbaidős hivatásos állomány és a 2011 februártól az állományba került, próbaidős, hivatásos öt plusz egy hónapos rész-szakképesítést szerzők. Az esküt 1773 fő teszi le a Hősök terén, ők csütörtökön a Készenléti Rendőrség budapesti laktanyájában tartottak menetgyakorlatot. A képzést az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában folytatják. A rendészeti szakközépiskolákban jelenleg modulrendszerű, kompetencia alapú 2 év időtartamú, OKJ szerinti "rendőr" szakképesítést adó iskolarendszerű képzés zajlik. A rendészeti szakközépiskolák fenntartója a belügyminiszter, aki a vonatkozó rendelet alapján a fenntartói jogköröket - a közoktatási intézmény létesítése, megszüntetése, tevékenységi körének megállapítása és módosítása, az igazgató megbízása és felmentése, a központi program jóváhagyása, a szervezeti és működési szabályzat jóváhagyása, valamint az alapító okirat jóváhagyása kivételével - átadta az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjének. A kormány programjában vállalt kötelezettségek teljesítése érdekében a rendészeti oktatási intézmények 2010 szeptemberétől megnövelt létszámban biztosítják a rendőri állomány utánpótlását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.