Kultúra

Colin Firth a cenzúra ellen

Colin Firth a cenzúra ellen

2011. március 1., kedd
Colin Firth a cenzúra ellen

Bírálta A király beszéde című film Egyesült Államokban bemutatott "cenzúrázott" változatát a főszerepet játszó, friss Oscar-díjas Colin Firth.

A Guardian című brit napilap szerint a brit színész nem értett egyet az amerikai forgalmazóval, amely úgy döntött, száműzi a káromkodásokat a György király és beszédterapeutája kapcsolatát bemutató filmből, hogy így a fiatalabb közönség is beülhessen rá a mozikba. A káromkodásnak "értelme van" - mondta az alkotásról

Firth

. "Nem mintha kedvemre való lenne ez a fajta beszéd, de a filmbéli környezetben nem is lehetne ennél helyénvalóbb. Nem nyomasztó, nem sértő" - tette hozzá a színész. Hozzá hasonlóan elégedetlenségének adott hangot

Tom Hooper

, a film - szintén Oscar-díjat nyert - rendezője. Ugyanakkor elismerte, szükség volt erre a lépésre, hogy több korosztály is láthassa a filmet. Az Egyesült Államokban A király beszéde "R" besorolást kapott, ez azt jelenti, hogy 17 év alattiak csak nagykorú kíséretében tekinthetik meg a művet. A forgalmazó ezek után döntött úgy, hogy a káromkodásokat mellőző változatban mutatja be a filmet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.