Közélet

Átszervezik az egészségügyi háttérintézmények rendszerét

Átszervezik az egészségügyi háttérintézmények rendszerét

2011. március 29., kedd
Átszervezik az egészségügyi háttérintézmények rendszerét

Az OEP, a tisztiorvosi intézményrendszer és a mentőszolgálat változatlan státuszban marad az egészségügyi háttérintézmények átszervezése során, de két területen komoly átalakítás várható – közölte az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Szócska Miklós

a Semmelweis Terv végrehajtásához szükséges átszervezésről szóló konferencián elmondta, hogy szintén megmarad a másodfokú hatóság szintjén az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH). Átszervezés várható egyrészt a szakmai háttérintézmények terén, ahol már megkezdődött egy nagy gyűjtő háttérintézmény, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) kialakítása. Emellett a gyógyító intézmények, egyetemek orvoskarainak az oktatási államtitkársággal közös felügyeleti rendszeréhez egy menedzsment jellegű intézményrendszer kialakítását tervezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.