Bulvár

A csíkszentléleki hárs lett az Év fája Európában

A csíkszentléleki hárs lett az Év fája Európában

2011. március 9., szerda
A csíkszentléleki hárs lett az Év fája Európában

Annak ellenére, hogy az internetes szavazás már vasárnap véget ért, az Év fája Európában verseny hivatalos eredményhirdetésére csak szerdán délben került sor. Eszerint az első helyen Székelyföld legnépszerűbb fája, a csíkszentléleki hárs végzett. A második helyen a bulgáriai Garmen platánfája végzett, a harmadik helyezett pedig Magyarország a letenyei platánnal — számol be az eseményről az Erdély.ma hírportál.

Az Év fája Romániában cím elnyerése után az európai cím megszerzése hatalmas kihívássá vált, hiszen míg a hazai megmérettetésen Hársinak utcahosszal sikerült megnyernie a vetélkedőt, addig itt még az utolsó percekben sem lehetett tudni, hogy ki végez az élen. Összegezve az elmúlt 30 nap tapasztalatait elmondhatjuk, hogy egy fárasztó, de egyben hasznos versenyen vagyunk túl, melyet a fa köré csoportosuló rajongóknak köszönhetően sikerült megnyerni. Hasznos tapasztalatnak bizonyult ez a megmérettetés a Zöld SzékelyFöld Egyesület számára is, hisz ez volt a legkomplexebb kampány, amivel valaha is foglalkoztak. A több mint 5000 egyéni e-mail címre elküldött levél, a számos buzdítás sikeresen kiegészült a médiák, magánszemélyek pozitív hozzáállásával, akik nagy lelkesedéssel buzdították ismerőseiket szavazásra. Így utólag is csak csodálkozni lehet, hogy hogyan tud „egy fa” ekkora embertömeget megmozdítani, cselekvésre késztetni. Ilyen motivációval nem is nehéz kampányolni. Az egyesület első lépésként megünnepli az elért eredményt, igyekszik szakemberekkel mihamarabb hozzáfogni Hársi „rendbetételéhez”, ugyanakkor a tervek szerint március 14-től korlátolt ideig rendelhető lesz a Hársi-s emlékpóló is. Ötletként még felmerült a napokban egy turistaútvonal kialakítása is, mely érintené a fát. A Zöld SzékelyFöld Egyesület csapata mindenkinek köszöni a segítséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.