20 év fegyház a feleséggyilkos rendőrnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Húsz év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön jogerősen a Szegedi Ítélőtábla Szécsi Balázs nyugalmazott kecskeméti rendőrt, aki tizenöt késszúrással meggyilkolta feleségét.

A vádlott és a későbbi áldozat – aki kereskedő volt – 1978-ban kötött házasságot. A férfi később szolgálati nyugdíjba ment, majd biztonsági őrként vállalt munkát. Kettejük kapcsolata idővel megromlott: anyagi természetű vitáik voltak, de az asszony arról is panaszkodott, hogy férje rendszeresen italozik és gyakran megverte. Volt, hogy a vádlott tanú jelenlétében is azt mondta: rendőr voltam, nekem semmi bajom nem lehet, ha megöllek.”
Időközben az asszony szexuális kapcsolatot létesített egy másik férfival, 2009 nyarán pedig az is előfordult, hogy nem otthon, hanem édesanyjánál aludt. Augusztus 24-én a vádlott többször is telefonon kereste a sértettet, azzal, hogy este hatig döntse el, visszamegy-e hozzá. Délután autóval a felesége által üzemeltettet csemegeüzlethez ment. A boltba hat órakor már egy előreszegezett késsel lépett be, a sértettet keresve, ezért az ott tartózkodók segítségért kiáltozva kimenekültek az utcára.
A férfi beszorította a nőt az eladópult mögé, majd – az ügyész megfogalmazása szerint – kivégzésszerűen”, tizenöt késszúrással meggyilkolta az asszonyt, és elmenekült a helyszínről. Az áldozat életét a nagy vérveszteség miatt már nem tudták megmenteni. A vádlott a bűncselekmény után három órával adta fel magát a rendőrségen
A táblabíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, és előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek az ötvenhat esztendős Szécsi Balázst.

Előző sztori

Magyarországon is mérhető a radioaktív jód

Következő sztori

Áprilistól olcsóbb több mint hatszáz gyógyszer