Bulvár

"No problem, cafe"

"No problem, cafe"

2011. március 5., szombat
"No problem, cafe"

Egy szerb férfi akart megvesztegetni két szegedi határrendészt tegnap délelőtt Röszke külterületén azért, hogy nézzék el neki az általa elkövetett szabálysértéseket – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a Kisszéksósi úton vontak intézkedés alá egy német rendszámú személygépkocsit, amiben egy szerb család utazott. A járőrök közölték a férfival, hogy bírságot szabnak ki rá, mivel eggyel többen ülnek az autóban a megengedettnél, ráadásul kiskorú gyerekét úgy szállítja a járműben, hogy nem használ gyermekbiztonsági rendszert. Úgy tűnt, hogy a férfi megértette ezt, azonban amikor a rendőrök elkezdték kitölteni a papírt, odalépett az egyenruhásokhoz és át akart nyújtani nekik 20 eurót azzal, hogy „no problem, cafe!” A rendőrök visszautasították a pénzt, azonban a férfi továbbra is erősködött. Ekkor a határrendészek a férfit elfogták és előállították. Ellene vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek az eljárásra illetékes Szegedi Nyomozó Ügyészségen. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a Németországban élő család túltartózkodott az Európai Unió területén, ezért velük szemben idegenrendészeti eljárást is kezdeményeztek a határrendészek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.