Vízilabda: Magyarország nyerte a Volvo-kupát

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogyan arra már előzetesen is számítani lehetett a magyar válogatott nyerte a Volvo-kupa nemzetközi férfi vízilabdatornát, melyet Miskolcon rendeztek a Kemény Dénesről elnevezett sportuszodában. A három találkozón, s az azt megelőző Kanada elleni mérkőzésen Debrecenben a Szeged Beton kiválóságai, Baksa László és Török Béla egyaránt lehetőséget kaptak.

A Volvo-kupa utolsó, tét nélküli mérkőzésén a magyar válogatott összeadta előző két napiu teljesítményét – gólokban mindenképp. Villámgyors két góllal nyitottak a Kemény-fiúk, Madaras Norbert és Biros Péter volt eredményes két perc alatt – utóbbi megúszás után szemmel verte a kanadai Robin Randall kapust, úgy lőtt gólt. Az első negyed vége kicsit szoros lett (4-3), hogy aztán a másodikban hengereljen a magyar csapat: Biros és Hosnyánszky Norbert kétszer-kétszer, a szegedi Török Béla és a Rijekában játszó Varga Dénes egyszer-egyszer volt eredményes, így félidőben 10-3-at mutatott a miskolci Kemény Dénes Uszoda eredményjelzője. A harmadik negyedben Madaras ismét betalált, ám nem csak ő, előtte Kis Gábor, utána Bátori Bence volt eredményes, góljaikkal szemben mindössze egy kanadai találat állt (13-4). A végjátékban Török ismét betalált két gyors kanadai gól után, amit újabb kettő követett, de a találkozó így is magyar parádéval zárult: Hosnyánszky és Madaras lőtték meg harmadik-harmadik góljukat, így kialakítva a 16-8-as végeredményt.
A válogatott támadójátéka és helyzetkihasználása ezen a találkozón már azt mutatta amit egy ilyen kaliberű, nem igazán világverő válogatott ellen kell, a védelem kihagyásait pedig tudjuk be annak, hogy 10-3-nál és 13-4-nél egy gyengébb ellenféllel szemben nem veszik már annyira komolyan a játékot a fiúk. Bár a nyolc kapott gól ellenére mégis érdemel egy nagy dicséretet a védekezés: a kanadaiak 15 emberelőnyt kaptak (részben a horvát játékvezető jóindulatának köszönhetően), ám egyetlen egyet sem tudtak értékesíteni!
A magyar válogatott tehát könnyed, látványos és közönségszórakoztató játékkal nyerte meg a Volvo-kupát, remekül bírták a fiúk a sorozatterhelést, hiszen négy nap alatt játszottak négy mérkőzést (kedden Kanada ellen barátságos mérkőzést vívtak Debrecenben) és mindet meg is nyerték. Jól szerepeltek a szegediek is a tornán, Baksa László bravúrokat mutatott be, Török pedig gólokat lőtt, így valószínűsíthetjük, hogy a jövőben is számít rájuk Kemény Dénes szövetségi kapitány.

Volvo-kupa, felkészülési férfi vízilabdatorna, 3. nap:

Magyarország – Kanada 16-8 (4-3, 6-0, 3-1, 3-4)
Miskolc, Kemény Dénes uszoda, 1500 néző. Vezette: Brala (horv.), Csirics (szerb).
Magyarország: NAGY V. – Varga Dénes 1, Szívós, HOSNYÁNSZKY 3, Kis G. 2, MADARAS 3, BIROS 4. Csere: Gór-Nagy, Salamon, Török 2, Bátori 1, Vámos, Bundschuh. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes.
Kanada: Randall – Kudaba 1, CONSTANTIN-BICARI 4, Boyd 2, Conway, Graham 1, Diggle. Csere: Aleksic (k), Touni, Robinson, Grosz, Vikalo, McElroy. Szövetségi kapitány: Dragan Jovanovics.
Gól – emberelőnyből: 14/7, ill. 15/-. Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Varga Dénes (17′ – cserével végleg), Biros (26′), Salamon (29′), ill. Graham (17′ – cserével végleg), Robinson (23′), Boyd (30′).

További eredmény:
Ausztrália – Németország 7–6

A Volvo-kupa végeredménye:

1. Magyarország 3 3 32–16 16 9
2. Ausztrália 3 2 1 20–19 1 6
3. Németország 3 1 2 22–23 -1 3
4. Kanada 3 3 21–37 -16 0
Előző sztori

A kommunizmus áldozataira emlékeztek + FOTÓK

Következő sztori

Elemzők szerint két héten belül akár 400 forint fölé nőhet a benzinár