Sport

Világszerte 2451 profi focista váltott klubot a télen

Világszerte 2451 profi focista váltott klubot a télen

2011. február 10., csütörtök
Világszerte 2451 profi focista váltott klubot a télen

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) adatai alapján a téli átigazolási szezonban összesen 2451 futballista játékjoga cserélt gazdát. Ezekben az üzletekben a klubok összesen 234 millió eurót mozgattak meg - állítja a FIFA.

Ez az adat ugyanakkor némileg meglepő, főleg annak tükrében, hogy korábbi sajtóinformációk szerint csak az angol egyesületek 250 millió eurót költöttek januárban. A FIFA az internetes Transfer Matching System (TMS) adataira hivatkozva közölte ezeket a számokat, tavaly október óta ez a rendszer rögzíti ugyanis a profi futballisták mozgását. A TMS-nél pontosan mutatják az átigazolási szezonból hátralévő időt, azaz követhető, hogy egy-egy üzlet a határidő lejárta előtt vagy esetleg után jött-e létre. A FIFA jelenleg még 60-70 esetet vizsgál, hogy az átigazolás szabályszerűen történt-e.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.