/

Újra Szegedre jönnek bevásárolni a vajdaságiak

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mind több vajdasági ismét Szegedre jár bevásárolni, még az aránylag távoli Újvidékről is. Ez utóbbiak bevásárló-turizmusáról, pontosabban „élelmiszer-turizmusáról” készített egy összeállítást a Blic belgrádi napilap, amely annak is utánajár, hogy mi mindent érdemes az Újvidéktől 100 kilométerre levő csongrádi város bevásárlóközpontjaiban venni. Ezek főleg élelmiszerek: sajt, hús, kolbász, szalámi, kulen, virsli, tejfel, de még gesztenyepüré is.

Az idegenforgalmi ügynökségek a tartományi fővárosból indított egynapos útért 900-1100 dinárt kérnek el (1 dinár 2,4-2,7 forintot ér). Akik kisbusszal utaznak kényelmesebben, azok 15-20 eurót fizetnek. Az élelmiszer ára jóval olcsóbb, mint az újvidéki áruházakban. Ez onnan is látszik, hogy az újvidéki, de más vajdasági városok piacain is megjelentek a magyar termékek. S amire felfigyelt a Vajdaság Ma munkatársa is, olcsóbban adják, mint Magyarországon. Persze erre is van magyarázat, amit adónak hívnak. Ám nemcsak a jutányos ár miatt keresik a Magyarországról behozott élelmiszert, hanem minősége miatt is.

(Forrás: vajma.info)

Előző sztori

TÖOSZ-találkozó – A határmentiség immár előny

Következő sztori

Dugig van a rakparton az új, ingyenes parkoló