Közélet

Újra Szegedre jönnek bevásárolni a vajdaságiak

Újra Szegedre jönnek bevásárolni a vajdaságiak

2011. február 9., szerda
Újra Szegedre jönnek bevásárolni a vajdaságiak

Mind több vajdasági ismét Szegedre jár bevásárolni, még az aránylag távoli Újvidékről is. Ez utóbbiak bevásárló-turizmusáról, pontosabban „élelmiszer-turizmusáról” készített egy összeállítást a Blic belgrádi napilap, amely annak is utánajár, hogy mi mindent érdemes az Újvidéktől 100 kilométerre levő csongrádi város bevásárlóközpontjaiban venni. Ezek főleg élelmiszerek: sajt, hús, kolbász, szalámi, kulen, virsli, tejfel, de még gesztenyepüré is.

Az idegenforgalmi ügynökségek a tartományi fővárosból indított egynapos útért 900-1100 dinárt kérnek el (1 dinár 2,4-2,7 forintot ér). Akik kisbusszal utaznak kényelmesebben, azok 15-20 eurót fizetnek. Az élelmiszer ára jóval olcsóbb, mint az újvidéki áruházakban. Ez onnan is látszik, hogy az újvidéki, de más vajdasági városok piacain is megjelentek a magyar termékek. S amire felfigyelt a Vajdaság Ma munkatársa is, olcsóbban adják, mint Magyarországon. Persze erre is van magyarázat, amit adónak hívnak. Ám nemcsak a jutányos ár miatt keresik a Magyarországról behozott élelmiszert, hanem minősége miatt is. (Forrás:

vajma.info

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.