Egyetem

További egyeztetések a felsőoktatási törvényről

További egyeztetések a felsőoktatási törvényről

2011. február 4., péntek
További egyeztetések a felsőoktatási törvényről

Pénteken többoldalú tárgyalás keretei közt folyatódik az egyeztetés a felsőoktatási törvény koncepciójáról. A tárgyaláson részt vett Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma és a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselői, a felsőoktatási intézmények rektorai és a legnagyobb diákszervezetek vezetői.

Az ügyben érintett felek legutóbb január 14-én ültek tárgyalóasztalhoz. A megbeszélések végeztével

Nagy Anna

, kormányszóvivő azt nyilatkozata szerint a hallgatók, rektorok, kormány képviselői megállapodtak abban, hogy február 1-ig mindenki két oldalas dokumentumban állítja össze saját javaslatát. Ezek közül az egyik az ún. problématérkép vagy lista, a másik pedig a felsőoktatási alapértékeket fogja egy csokorba, ami tulajdonképpen egy jövőképet rajzol ki. Ezek egymáshoz igazításával megteremtik a közös kiindulási pontot, mely alapján folytatódhatnak februártól a tárgyalássorozatok. (Forrás:

hirtv.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.