Gazdaság

Tegyünk a sokféleségért! - nemzetközi konferencia az SZTE-n

Tegyünk a sokféleségért! - nemzetközi konferencia az SZTE-n

2011. február 16., szerda
Tegyünk a sokféleségért! - nemzetközi konferencia az SZTE-n

Hatodik alkalommal rendezik meg az európai agrobiodiverzitási fórumot, aminek idén a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja ad otthont február 25-én és 26-án. A Tegyünk a sokféleségért! fórumsorozat olyan európai gazdálkodói csoportok és civil szervezetek éves szakmai találkozója, amelyek az agrobiodiverzitással, mezőgazdasági növények sokféleségével foglalkoznak.

A fórumot 2011-ben – hazánk uniós elnöksége alatt – Magyarországon, Szegeden rendezik meg. Az esemény központi témáját az agrobiodiverzitás megőrzéséhez, fenntartható használatához és fejlesztéséhez fűződő gazdálkodói jogok adják. Várják a fórumra a magyarországi és európai gazdálkodókat, kertészeket, vetőmag-forgalmazó kisvállalkozásokat, génbankok munkatársait, nemesítőket és kutatókat, tájfajtákból készült termékek előállítóit, civil szervezeteket, helyi közösségeket és lakossági csoportokat. Mindazokat, akik konkrét kezdeményezéseket terveznek vagy működtetnek az agrobiodiverzitás területén. A szervezők reményei szerint a magyarországi helyszín lehetőséget nyújt több hazai és a közép-kelet-európai kezdeményezés találkozásához.

További információ ITT.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.