Közélet

Slota helyettese Szlovákia gyilkosának nevezte Orbán Viktort

Slota helyettese Szlovákia gyilkosának nevezte Orbán Viktort

2011. február 1., kedd
Slota helyettese Szlovákia gyilkosának nevezte Orbán Viktort

A Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt első alelnöke, Andrej Danko a párt honlapján felhívást intézett a szlovák kormányfőhöz. "Radičová asszony, Orbánra üvöltözzön, ne a mi szakszervezeteseinkre!" elnevezésű felhívásban Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét Szlovákia gyilkosaként emlegeti – írja a Felvidék Ma hírportál.

Danko

felháborodását

Iveta Radičová

miniszterelnök azzal váltotta ki, hogy a munkatörvénykönyv tervezett módosítása ellen indított aláírásgyűjtés kapcsán a petíciós bizottság tagjait arra kérte, hogy ne vezessék félre a polgárokat a valóságnak nem megfelelő kijelentésekkel a kormánytervezetről. Danko szerint ezzel Radičová arrogáns viselkedést tanúsított. Danko szerint az SDKÚ-ban létező Dzurinda-Radičová vetélkedés rányomja a bélyegét a nagypolitikára is, és ezzel veszélyeztetik Szlovákiát. Danko nehezményezi, hogy Radičová szó nélkül hagyta

Orbán Viktor

"primitív" viccét (a szlovák-magyar miniszterelnöki csúcsot követő sajtótájékoztatón Orbán Viktor azt mondta, hogy nem igazak azok a híresztelések, miszerint ő szlovák gyermekeket reggelizik - szerk. megj.), viszont a szakszervezetek elégedetlenségére már arrogánsan válaszol. „Ha a miniszterelnök asszony példás fellépést kíván tenni, akkor ezt tegye Orbánnal, aki politikájával Szlovákia szétverésére törekszik. Csak akkor jöjjön Szlovákia területére, ha egyértelműen garantálja határaink változhatatlanságát. Ezt kérje ön nyomatékosan, miniszterelnök asszony, hiszen a magyar kormányfővel való tárgyaláson ennél semmi sem lehet fontosabb. Hallott már valaki Orbántól, hogy tiszteletben tartja a határokat? A kemény nacionalizmus, a diplomáciai protokoll megsértésének válaszlépés nélküli hagyása jellemzi ma Szlovákiát Magyarországgal szemben, valamint a képtelenség arra, hogy igényelje Szlovákia déli határainak garantálását. Minden ún. demokrata félti a székét, ignorálja a köztársaság szétverését, miközben Szlovákia csendes gyilkosai, mint Orbán, tovább nevetnek" - áll Danko mai "művében". (Forrás:

Felvidék Ma

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.