Közélet

Nem csökkent az MR1 Kossuth hallgatottsága

Nem csökkent az MR1 Kossuth hallgatottsága

2011. február 25., péntek
Nem csökkent az MR1 Kossuth hallgatottsága

A Magyar Rádió nonprofit Zrt. az alábbi közleményt juttatta el Szerkesztőségünk részére az Indexen megjelent Csökkent a Kossuth hallgatottsága című hírre reagálva. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

Magyar Rádió nonprofit Zrt. közleménye

Az index.hu 2011. február 25-én Csökkent a Kossuth hallgatottsága címmel megjelent cikke az MM.online-ra hivatkozva azt állítja, hogy „egy hónap alatt nyolcvanezerrel csökkent az átalakuló Kossuth hallgatottsága”. A Magyar Rádió nonprofit Zrt. vezetése az alábbi adatokat ajánlja az MR1-Kossuth Rádió sorsát követőknek, azért hogy a valóságot pontosabban lássák: 1. Az MR1-Kossuth Rádió napi hallgatóinak száma 120 ezerrel több a tavaly januári adathoz képest. 2. Az MR1-Kossuth Rádió napi hallgatóinak száma 130 ezerrel nőtt tavaly májushoz képest. 3. Az MR1-Kossuth Rádió napi hallgatóinak száma 50 ezerrel nőt tavaly szeptemberhez képest. A forrás mindhárom esetben ugyanaz a GfK-Ipsos adatbázis, amiből az „átalakulás” miatti csökkenést vizionálta az index.hu. A fentiekből egyértelműen látszik, hogy az egymást követő hallgatottsági adatok sematikus összehasonlítása inkább torzít, mint tájékoztat. Egyénként abban pontosan fogalmaz az adatokat „megfejtő” index.hu, hogy „a közrádió még így is a legnépszerűbb a teljes lakosság körében”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.