Közélet

Mennyit keres valójában Szeged polgármestere

Mennyit keres valójában Szeged polgármestere

2011. február 3., csütörtök
Mennyit keres valójában Szeged polgármestere

Mint arról portálunk is beszámolt, valamennyi szegedi önkormányzati képviselő határidőre benyújtotta vagyonbevallását. A szegedi városháza jegyzői irodájában lehetőségünk volt ezekbe betekinteni, ahol érdekes aránytalanságra bukkantunk a parlamenti képviselői tisztséget is betöltő Botka László esetében.

Az önkormányzati és országgyűlési képviselők jövedelmét a választókerületi pótlékkal, a lakhatási támogatással, illetve az egyéb adóköteles jövedelemmel együtt kell vizsgálni. Míg a másik két parlamenti képviselő (

Bohács Zsolt

és

Kalmár Ferenc

) jóval magasabb összeget tüntetett fel fizetésként, addig

Botka László

a városházi vagyonbevallásában az Országgyűlés tagjaként csak képviselői alapdíját, 440 610 forintos bruttó jövedelmet írt le. A Magyar Országgyűlés

hivatalos honlapján

található adatok alapján azonban városunk első emberének jövedelme már más képet mutat. Botka László - aki Szeged polgármestereként 670 800 forintos fizetést kap - országgyűlési képviselői bruttó tiszteletdíja 440 610 forint, választókerületi pótléka 528 732 forint, lakhatási támogatása pedig 115 950 forint, ami összesen 1 756 092 havi bruttó jövedelmet jelent városunk első emberének.

Szeged hivatalos weboldalán

már a képviselők között meg sem találjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.